VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Μαγειρικές απορίες…

Tης Ιωάννας Κωσταρέλλα-www.xronos-kozanis.gr

Ομολογουμένως τα σαΐνια του master chef junior με κάνουν να αισθάνομαι αναλφάβητη σε θέματα μαγειρικής. Τα βλέπω να μεταχειρίζονται με τέτοια μαεστρία και άνεση τα σκεύη της κουζίνας, θαρρείς και γεννήθηκαν με την κουτάλα, τη σπάτουλα και το μίξερ στο χέρι. Αλλο πράγμα.
Είναι που γνωρίζουν καλά και την ορολογία της κουζίνας. Μέχρι προχθές δεν ήξερα καν την ύπαρξη της κρέμας γκανάζ, την οποία η μικρή μαγείρισσα έδειχνε να γνωρίζει από τα γεννοφάσκια της.
Δεν ξέρω πόση βοήθεια έχουν αυτά τα παιδιά από τους γονείς τους κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, όταν δεν τραβάει η κάμερα. Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η επιδεξιότητά τους δεν αφήνει πολλά περιθώρια για αμφιβολία ότι στον ελεύθερό τους χρόνο μαγειρεύουν και μάλλον τα καταφέρνουν καλύτερα από τις μητέρες τους.
Αυτό που με απασχολεί, ωστόσο, είναι η διαδικασία μέσα από την οποία αναζητούν το δικό τους όνειρο, το οποίο προφανώς έχει τη μυρωδιά της αχνιστής γαρίδας και τη γεύση της σοκολατένιας τρούφας. Περιέχει απόρριψη, η οποία όσο γλυκά κι αν σερβίρεται, δεν παύει να είναι σκληρή. Πώς να το κάνουμε, είναι δύσκολο για ένα παιδί 11 ετών, το οποίο ολοφάνερα έχει τεράστιο άγχος για τις μαγειρικές του επιδόσεις, να του πεις τελικά ότι δεν είναι αρκετά καλό. Κάτι τέτοιο παραμένει δύσκολο ακόμα και στον κόσμο των μεγάλων.
Ιωάννα
ioanna_kostarella@hotmail.com

Live-Avlesinfo.blogspot.com

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiSubBiaz4gdhXB0C4FIGUIINrjVYGYQxh2VPWw4PcrCseAxJwPyiVMkhAGSzF-YBHqnsPD7c4oHgISQInYvqabO0j2qc7jEWa9DscTndkGy7YOJTkA-r2mszZ5A6oyceFC5Humln8FuGE/s1600/hhhhhh33.pnghttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPQOrUtHEGjBc1U8rIwJDWuBZR0phJVwXgHhuE5GcXhBZ88UIT1OFDccS53_iDv0U72YwbdjBbQM_Xwgsuz1fJRGY7_VTHb2hmHc6S4Zb5uJ2RzEixQyPmrClnme78CCGbXDg3iv4UrPI/s1600/icon_media.gifhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEibdZQ8BaAHaW9LWIrqBS43dxURWF0-3SnpxgSXzA7VXCF1W2wFsRn9r4BHRbGHTIvgmbuFpO1Fnq6IOFM52mbWa4WXMIDdkasNN8YT9y_dAGRYTvUl9FST6EbPD0EAwlOti3VAL4916yA/s200/icon_economy.gifhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjegpu5XD8ZZk5g5jfsnOfacPPy_qyGsl13ape_plypSHye_UMPj1Ve44mSDemmygYsNfcRAS2knmHOETJBTxJxCxEAXmSZ4HfYcHyf-b2bOrpey0Iy6tsHLPh1QvNY01FciK6oHDARJTs/s200/icon_reportage.gifhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtu0h8iG3QbyIhvdOyQxv-2x81tG1q6aa4w1v0MUPgVenRmwZbzNC8rLhf4jXjcbZkLxqD9jaeTiedKRq4_i5sXMZ-tAYJsAWz_ERRSN3diYkrD_IUSOOq2v4AQ-1KkpmKTMgOVIGWmAk/s200/sss.gif


back to top