VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Σε πρωτοβάθμιο Αγροτικό συνεταιρισμό μετατρέπεται η ΕΑΣ Εορδαίας



Σε πρωτοβάθμιο Αγροτικό συνεταιρισμό μετατρέπεται η ΕΑΣ Εορδαίας
Παρελθόν θα αποτελεί εντός ολίγου η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Εορδαίας, καθώς καταργείται και από δευτεροβάθμιο όργανο μετατρέπεται σε πρωτοβάθμιο αγροτικό συνεταιρισμό, με βάση σχετική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης που προβλέπει επίσης την μετατροπή της ΠΑΣΕΓΕΣ από τριτοβάθμιο σε δευτεροβάθμιο όργανο των αγροτικών συλλόγων της χώρας.
Για τις αλλαγές και για τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα ενημερώθηκαν τα μέλη της ΕΑΣ Εορδαίας σε νέα συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Μαρτίου, όπου τονίστηκε ότι όλοι οι αγροτικοί σύλλογοι είναι υποχρεωμένοι να λάβουν σχετική απόφαση έως 21 Μαρτίου, καθώς για τους συλλόγους που δεν προβούν στη λήψη σχετικής απόφασης εντός των ημερομηνιών που έχουν οριστεί προβλέπεται διάλυση και στη συνέχεια η διενέργεια εκκαθάρισης.
Ειδικότερα, με βάση όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Εορδαίας, Δαμιανός Παπαδόπουλος, στόχευση του υπουργείου είναι να εξαλειφθούν αγροτικοί σύλλογοι και αγροτικές ενώσεις «σφραγίδες» οι οποίοι εκπροσωπούνται ωστόσο στην ΠΑΣΕΓΕΣ.
Σημείωσε επίσης ότι το υπουργείο με σχετικό έγγραφό του ενημέρωσε ότι οι αγροτικές ενώσεις είναι υποχρεωμένες να κάνουν νέες συνελεύσεις εντός του Απριλίου, προκειμένου να οριστούν τα προσωρινά διοικητικά συμβούλια των νέων πρωτοβάθμιων αγροτικών συλλόγων και σε νέα γενική συνέλευση που προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εντός του ερχόμενου Ιουνίου θα εκλεγεί από τη βάση η οριστική διοίκηση.
Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε ακόμη ότι υπάρχει αποδοχή της απόφασης αυτής από την ΕΑΣ, καθώς την απόφαση αυτή πήραν και τα δύο μεγάλα κόμματα και προβλέπει τη δημιουργία ενός πρωτοβάθμιου αγροτικού οργανισμού που θα έχει άμεση επαφή με τους αγρότες, οι οποίοι σύμφωνα με το νόμο θα έχουν κάποιες υποχρεώσεις, όπως το 80% των συναλλαγών να γίνεται μέσα από τον πρωτοβάθμιο συνεταιρισμό, ο οποίος θα παρέχει πολλές υπηρεσίες στους αγρότες, όπως για παράδειγμα δωρεάν ΟΣΔΕ, κάποια τοπογραφικά ή αγροτοπεριβαλλοντολογικές μελέτες και ολοκληρωμένη διαχείριση.
Σημειώνεται ότι ο νέος νόμος προβλέπει εξαίρεση- υπό προϋποθέσεις, τη διατήρηση δηλαδή αγροτικών συνεταιρισμών που παρουσιάζουν δραστηριότητα και ενεργή λειτουργία, που αποδεικνύεται με τους ετήσιους απολογισμούς και την τήρηση λογιστικών βιβλίων, κάτι στο οποίο προσανατολίζονται αγροτικοί συνεταιρισμοί που δρουν στην Εορδαία όπως του Μηλοχωρίου και των Πύργων.

Ρ.Β.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top