VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Φλώρινα: Αρνητικό το Δ.Σ. στη σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Ομόφωνα καταψήφισε τη σύμβαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είπε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας σε πρόσφατη συνεδρίαση του προτείνοντας τη συγκρότηση τριμελούς επιτροπής για την επεξεργασία της σύμβασης, για τη μελέτη ίδρυσης αστικής εταιρείας με τη συμμετοχή των τριών Δήμων και της περιφέρειας η τη δημιουργία μιας μή κερδοσκοπικής οργάνωσης.

Ο Δήμαρχος Φλώρινας Ιωάννης Βοσκόπουλος στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου τόνισε

ότι "σύμφωνα με το νομικό σύμβουλο του Δήμου που εξέτασε τη σύμβαση είναι αδύνατο ο Δήμος να υπογράψει μια τέτοια σύμβαση που εξυπηρετεί μονομερώς τα συμφέροντα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και δεν πρόκειται να εγκριθεί από την ελεγκτική αρχή. Προτείνω λοιπόν να κινηθούμε διαφορετικά γιατί δε μπορούμε να μιλάμε για μεταφορά εκδρομέων σε άλλο Δήμο, πρέπει να διερευνήσουμε και τη μεταφορά εντός του Δήμου Φλώρινας. Πρέπει επίσης να διερευνήσουμε αν μπορούμε να υποχρεώσουμε τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ να χρησιμοποιεί τα δικά της λεωφορεία για τη μεταφορά των εκδρομέων στο Δήμο Φλώρινας με ανταποδοτικό κίνητρο. Ο Δήμος να πληρώσει μια διαφήμιση χρησιμοποιώντας ολόκληρα βαγόνια που κινούνται σε όλη την Ελλάδα με το ανάλογο ετήσιο αντίτιμο. Νομίζω πως κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και το όφελος μας θα είναι μεγαλύτερο καθώς και θα διαφημίσουμε την Φλώρινα και θα εξυπηρετήσουμε τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ για να μπορεί να λειτουργήσει το τραίνο". Το θέμα της λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Φλώρινας - Θεσσαλονίκης και της σύμβασης με τη ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα συζητηθεί και το επόμενο διάστημα μεταξύ των τριών Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Άλλωστε πρόσφατα έγινε δοκιμή της λειτουργίας της γραμμής με την έλευση επιβατικού τραίνου στο οποίο επέβαιναν ο μηχανικός και τεχνικοί της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη διαπίστωση τυχόν προβλημάτων στη γραμμή έτσι ώστε να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες διόρθωσης τους προκειμένου να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα η γραμμή.

Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου

ert.gr

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top