VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Δήλωση υποψηφιότητας Εύας Αμπάζη με το ΠΑ.ΣΟ.Κ.


ΕΥΑ ΑΜΠΑΖΗ

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Γεννήθηκα στην Κοζάνη το 1980. Οι γονείς μου είναι η Άννα και ο Δημήτριος Αμπάζης. Αποφοίτησα από το 1ο Λύκειο Κοζάνης το 1998.

Σπούδασαστο University of Westminster (Λονδίνο) καιαπέκτησατο Bachelor of Science in Architectural Εngineeringτο 2001.

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στην Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 2005.

Η συνεργασία μου, από τα πρώτα χρόνια των σπουδών μου έως σήμερα, με αρχιτέκτονες και μελετητικά γραφεία όπως, BDGMcColl (Λονδίνο), ΟΜΕ Ε.Π.Ε. (Αθήνα), Studio75 (Αθήνα), μου έχουν προσφέρει μεγάλη εμπειρία στη μελέτη, στην κατασκευή, στη διεύθυνση αρχιτεκτονικών έργων και στη διαχείριση έργων. Διατηρώ μελετητικό αρχιτεκτονικό γραφείο ΕΥΑ ΑΜΠΑΖΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ από το 2005.

Από το 2009 είμαι κάτοχος μελετητικού πτυχίου τάξης Α, στις κατηγορίες 6 (Αρχιτεκτονικές Μελέτες Κτιριακών Έργων) και 7 (Ειδικές Αρχιτεκτονικές Μελέτες).

Το 2010, με την εμπειρία μου στις μελέτες κτιριακών εγκαταστάσεων, εντάχτηκα στο μητρώο αξιολογητών και εμπειρογνωμόνων κτιριολογικών υποδομών του ΕΚεΠις.

Το ενδιαφέρον μου για τον κοινωνικό ρόλο της αρχιτεκτονικής, για το ανθρώπινο δικαίωμα στην κατοικία και για την προώθηση της οικολογικής αρχιτεκτονικής, αποτέλεσε βασικό παράγοντα συμμετοχής μου στην ίδρυση της Μ.Κ.Ο. «Αρχιτεκτονική Χωρίς Σύνορα» στην Ελλάδα, μέλος του Διεθνές δικτύου ArchitectureSansFrontieres.

Τον Μάιο του 2011, σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο πολιτικό περιβάλλον, ξεκίνησα τη συνεργασία μου με το γραφείο του Υφυπουργού Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, σε θέματα ενέργειας και ορυκτού πλούτου. Εργάστηκα σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας τόσο στον κτιριακό όσο και στον ευρύτερο τομέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” και των προγραμμάτων του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Αυτοδύναμη γενιά

Συμμετέχουμε στο Παρόν & Σχεδιάζουμε το Μέλλον

Στα δύσκολα, πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες. Στην πιο κρίσιμη στιγμή της χώρας, των τελευταίων πενήντα χρόνων, εμείς οι νέοι άνθρωποι πρέπει με τις ιδέες και τη δυναμική μας παρουσία, να σηματοδοτήσουμε τη στροφή στην ελπίδα, στην καινοτομία, στην ανατροπή. Έχουμε τη δυνατότητα να επαναφέρουμε στον τόπο μας την πίστη για την προοπτική, την αισιοδοξία για το μέλλον, τη βεβαιότητα για το καλύτερο αύριο. Είμαι υποψήφια σε αυτές τις εκλογές επειδή θέλω να είμαι παρούσα στις δύσκολες αυτές στιγμές και να αγωνιστώ για το αύριο που μας αξίζει.

Η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι στα δύσκολα μπορεί. Έχει τεράστιες αντοχές και αστείρευτες δυνάμεις που πρέπει να εμφανιστούν στο προσκήνιο για να τραβήξουν τη χώρα από το τέλμα. Δε μας αξίζει η ηττοπάθεια και δεν αρκεί η γενικόλογη καταδίκη του πολιτικού συστήματος χωρίς αντιπρόταση. Χωρίς πολιτική δεν υπάρχει δημοκρατία.

Η πολιτική δεν ασκείται με κραυγές αλλά με επιχειρήματα.

Απαιτούνται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς, ώστε η χώρα μας να γίνει πραγματικά ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος. Ένα κράτος προσανατολισμένο στις αρχές τις σοσιαλδημοκρατίας με κοινωνικό πρόσωπο.

Η ατιμωρησία, η μη εφαρμογή των νόμων και η επιβολή του ατομικού συμφέροντος έναντι του κοινού καλού καταστρέφει κάθε προοπτική πολιτικής ευημερίας.

Χρειάζεται συστράτευση σε κοινούς στόχους, με τους νέους στην πρώτη γραμμή. Εμείς οι νέοι καλούμαστε να εξοφλήσουμε τα «χρέη» των προηγούμενων γενεών και εμείς οι νέοι πρέπει να συμμετέχουμε στις αποφάσεις.

Η εποχή της αμεριμνησίας έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Όλοι γνωρίζουμε σήμερα την κατάσταση και ιδιαίτερα οι πολίτες της Κοζάνης που πλήττονται από την ανεργία, την αποβιομηχάνιση, την έλλειψη αναπτυξιακού σχεδίου, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Το κόστος που πληρώνουμε όλοι μας σήμερα είναι τεράστιο. Οι προσπάθειες και οι θυσίες δεν πρέπει να πάνε χαμένες. Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε τις υγιείς μεταρρυθμιστικές δυνάμεις της κοινωνίας, να κινητοποιήσουμε τους νέους, τις γυναίκες, να ξαναγίνουμε ανταγωνιστικοί, παραγωγικοί, αξιόπιστοι. Να στήσουμε ένα σωστό κοινωνικό κράτος, να δημιουργήσουμε ευκαιρίες, να δώσουμε προοπτική.

Γεννήθηκα σε συνθήκες Δημοκρατίας. Αλλά η χώρα μας ζει την πιο κρίσιμη στιγμή μετά την μεταπολίτευση. Οι πιο δύσκολες στιγμές μου, όπως και των περισσοτέρων νέων της γενιάς μου είναι μπροστά μας. Τώρα είναι ώρα ευθύνης και απόφασης. Επέλεξα να μην απέχω. Επέλεξα να συμμετέχω για να υποστηρίξω το μέλλον μας, την προοπτική μας, την πατρίδα μας, την Κοζάνη.

Δε θα υπάρξουν δεύτερες ευκαιρίες. Εδώ και τώρα κρίνεται το μέλλον της χώρας για τις επόμενες δεκαετίες. Πρέπει να δώσουμε τη μάχη, και να την κερδίσουμε. Μπορούμε.

ΕΥΑ ΑΜΠΑΖΗ

Υποψήφια Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top