VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ανακοίνωση της επιτροπής περιοχής δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ για την κατάσταση στο ΤΕΙ


Μέρα τη μέρα αποκαλύπτεται πόσο μεγάλο και άγριο είναι το έγκλημα του «κουρέματος» σε βάρος του λαού και της νεολαίας, όπου συγκυβέρνηση, ΕΕ και πλουτοκρατία επιχειρούν με κάθε τρόπο να το συγκαλύψουν. Στο όνομα του «κουρέματος» του χρέους, εκτός από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των καταθέσεων των νοσοκομείων αποκαλύπτεται ότι στο άγριο σφαγείο οδηγήθηκαν και τα χρήματα των ΑΕΙ και των ΤΕΙ που είχαν για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών.

Με τη διαδικασία του «κουρέματος», τα ιδρύματα, έχασαν ουσιαστικά το 50%-70% των «αποθεματικών» τους! Οι διοικήσεις δηλώνουν ότι με το κούρεμα αυτό δεν μπορούν τα ιδρύματα να καλύψουν ούτε τις υποχρεώσεις του προηγούμενου χρόνου, ότι θα κοπούν διάφορα κονδύλια για εκπαιδευτικές εκδρομές, αναλώσιμα, έρευνα, υποτροφίες, ότι υπάρχει κίνδυνος να μην μπορέσουν να πληρώσουν τους καθηγητές, ενώ ουσιαστικά, βρίσκεται σε κατάσταση να μην μπορεί να ανανεώσει τις συμβάσεις των εργαζομένων του ΤΕΙ.

Παράλληλα μείωσαν τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων μέχρι και 60%, έκοψαν 80 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες για την παιδεία με το νέο μνημόνιο, και πήραν ό,τι είχε απομείνει με το «κούρεμα» των κρατικών ομολόγων

Έτσι την Δευτέρα 23/4 1000 σπουδαστές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, διαπίστωσαν ότι έχασαν το δικαίωμα στην κάρτα σίτισης, τη δωρεάν σίτιση δηλαδή, επειδή έχουν οι οικογένειες τους εισόδημα από 20000 ευρώ και πάνω.

Οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, και των διοικήσεων είναι τεράστιες

Αυτό σημαίνει «Πανεπιστήμια και ΤΕΙ επιχειρήσεις»!

Την ίδια στιγμή που οδηγούσαν τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ στην ασφυξία, προωθούσαν την επιχειρηματική λειτουργία τους, λειτουργία που προωθείται ακόμα πιο αποφασιστικά με το νέο νόμο – πλαίσιο που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. Θέλουν ιδρύματα:

  • που επενδύουν τα αποθεματικά τους, δηλαδή τα χρήματα του λαού, σε τράπεζες με σκοπό το κέρδος
  • που κάνουν μπίζνες με τους καπιταλιστές. Οι Ειδικοί Λογαριασμοί Έρευνας χρηματοδοτούν έρευνα που γίνεται κατά παραγγελία από επιχειρήσεις για να αυξάνουν τα κέρδη τους.
  • που κλείνουν συμφωνίες με εργολάβους για καθαριότητα, σίτιση, συντήρηση.

Οι σπουδαστές και οι οικογένειες τους πρέπει να βγάλουν συμπέρασμα και να μπουν μπροστά για να μην περάσουν τα σχέδια που αφήνουν όλους τους σπουδαστές χωρίς βιβλία και σίτιση.

Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί, διεκδικώντας εδώ και τώρα την άμεση κάλυψη όλων των απωλειών από το «κούρεμα» στα ΑΕΙ-ΤΕΙ. Την καταστροφή στο λαό τη φέρνουν τα κόμματα που υπηρετούν την πλουτοκρατία και την ΕΕ. Είναι στο χέρι του λαού να τους τιμωρήσει, να τους σταματήσει και να τους ανατρέψει.

Να δοθεί τώρα έκτακτο κονδύλι από το υπουργείο για να μην χαθεί το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση, να μην μείνουν στο δρόμο και απλήρωτοι οι εργαζόμενοι .

Η Κ.Ο. Κοζάνης καλεί τους σπουδαστές και τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν τώρα στις επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ που πολύ καιρό πριν είχαν αποκαλύψει τα σχέδια του Υπουργείου για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Να ενισχύσουν με την ψήφο τους το ΚΚΕ στις εθνικές εκλογές, ώστε η κυβέρνηση που θα προκύψει να μην είναι «ισχυρή» να χτυπά τα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας.

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top