VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Η «κυοφορία» του κρίσιμου προεδρικού διατάγματος για το σχέδιο «Αθηνά» (του Μιχάλη Αγραφιώτη)


Την ώρα που τα πνεύματα έχουν ηρεμήσει σχετικά με την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά», βρισκόμαστε σε αναμονή για το πώς θα διεκπεραιωθούν σοβαρά θέματα που εκκρεμούν. Οι προοπτικές των εγκαταστάσεων, που μπορεί να αποτελέσουν αιτία αναθεώρησης της απόφασης του κ. Αρβανιτόπουλου, η μορφή του νέου ιδρύματος, η τύχη των σχολών σε Καστοριά και Φλώρινα και η διαμόρφωση των νέων δεδομένων στο ΤΕΙ είναι τα κορυφαία ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία, τους φορείς και το εκπαιδευτικό προσωπικό.
Μιχάλης ΑγραφιώτηςΤο θέμα των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου προβληματίζει έντονα. Το Υπουργείο Παιδείας μέχρις στιγμής δεν έχει ενημερώσει την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας επίσημα με έγγραφο που να της ζητά την επιτάχυνση κατασκευής του έργου. Φαίνεται καθαρά ότι υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ της Περιφερειακής αρχής και της Δημοτικής Αρχής της Κοζάνης, αλλά και δυσπραγία ως προς την επίλυση της κατάστασης με τις δύο αρχές ουσιαστικά να αποδίδουν ευθύνες η μία στην άλλη. Όλη αυτή η καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για την τύχη του Πανεπιστημίου, αφού αν φανεί ότι οι τοπικοί φορείς είναι ανίκανοι να ανταπεξέλθουν στις διαδικασίες που απαιτεί το Υπουργείο θα έχουμε τη δυσάρεστη εξέλιξη της ανάκλησης της απόφασης του Υπουργού για τη διατήρηση του ιδρύματος.
Ένα άλλο θέμα που πλήττει την περιοχή και την αξιοπιστία της είναι η κατάργηση πριν καν λειτουργήσει του τμήματος Αρχιτεκτονικής της Καστοριάς, όπου δαπανήθηκαν πολλά χρήματα από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση για τις εγκαταστάσεις. Το ίδιο και την απορρόφηση του τμήματος Βαλκανικών Σπουδών της Φλώρινας από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας που είναι άδικο πλέον τώρα που το Πανεπιστήμιο παραμένει, ενώ εκκρεμεί και το θέμα του τμήματος Καλών τεχνών.
Μεγάλο ερωτηματικό για το πλαίσιο συνεργασίας και συνύπαρξης των δύο πυλώνων του ΑΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού. Θα πρέπει να διασαφηνιστεί εάν υπάρξει τελικώς «καπέλωμα» σε ένα από τα δύο ιδρύματα που παραμένουν αυτόνομα, και για ποιο λόγο το Υπουργείο προχώρησε σε αυτό το ομόσπονδο ίδρυμα. Επίσης, θα πρέπει να δοθούν απαντήσεις για την περαιτέρω προοπτική των τμημάτων.
Ας ελπίσουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας θα συγγράψει τα προεδρικά διατάγματα με σύνεση και λογική, αφού πρέπει να λάβει υπόψη του όλα αυτά που προηγήθηκαν αλλά και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Αν και τα δημοσιεύματα πανελλαδικών εφημερίδων που κατηγορούν την περιοχή για τοπικισμό, μόνο συκοφαντικά και άδικα μπορούν να θεωρηθούν, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι δικαιούται μιας καλύτερης τύχης.

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top