VIDEO:LIVE-AVLES.TV

H παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Σιώμου: «Ο Κορυδαλλός»



  Το βιβλίο του Γιώργου Ν. Σιώμου: «Ο Κορυδαλλός» παρουσιάστηκε στον ημιώροφο του Μπλιούρειου στην Κοζάνη χθες Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γρεβενιωτών Κοζάνης: «Ο Αιμιλιανός».
Το βιβλίο όπως σημείωσε μιλώντας στο Kozan.gr ο συγγραφέας του αποτελείται από είκοσι ένα διηγήματα που προσπαθούν να «αναστήσουν» μια εποχή (1950-1967), κι έναν τρόπο ζωής που χάθηκε για πάντα. Ο Γιώργος Σιώμος γεννήθηκε στη Λόχμη Γρεβενών, ενώ εργάστηκε στη ΔΕΗ 32 χρόνια ως ηλεκτρολόγος-υπομηχανικός στη ΔΕΗ. Είναι παντρεμένος και έχει δυο παιδιά. Τα διηγήματα του αυτά, είναι η πρώτη του συγγραφική εμπειρία. Το βιβλίο παρουσίασαν οι: Απόστολος Παπαδημητρίου μηχανικός- συγγραφέας, Λευτέρης Σιαμπανόπουλος, δάσκαλος, Βασίλης Αποστόλου δάσκαλος, ενώ την παρουσίαση συντόνιζε η φιλόλογος Τάσα Σιώμου.
 «Το βιβλίο αποτελείται από 21 διαφορετικές ιστορίες που αναφέρονται στη Λόχμη Γρεβενών, αλλά νομίζω πως κάλλιστα ανάλογες ιστορίες θα μπορούσαμε να τις συναντήσουμε σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Πρόκειται για προσωπικές μνήμες, όπου προσπάθησα να αποτυπώσω τον τρόπο ζωής εκείνης της εποχής», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σιώμος.
Ο κ. Παπαδημητρίου μιλώντας για το βιβλίο δήλωσε: «έχω μελετήσει προσεκτικά το βιβλίο και παρατήρησα ότι ο συγγραφέας γράφει με πολύ νοσταλγία για τη ζωή στο χωριό τις δεκαετίες 50-60, χρόνια δυστυχώς που πέρασαν ανεπιστρεπτί». Ιδιαίτερα συγκινημένος δήλωσε ο κ. Σιαμπανόπουλος όταν μίλησε για το βιβλίο, ενώ είπε για τον συγγραφέα πως ανήκει «στη γενιά των ανθρώπων που υπέφεραν πολύ, αλλά τίμησαν τα παιδικά χρόνια και το χωριό». Ο κ. Αποστόλου περιέγραψε καρέ-καρέ τα 21 διηγήματα του συγγραφέα μιλώντας με θερμά λόγια για τον κ. Σιώμο. Στην παρουσίαση παραβρεθήκαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Γρεβενιωτών Κοζάνης κ. Δημήτρης Μπουκάλης, αλλά και μέλη του συλλόγου, καθώς και ο πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σιαμπανόπουλος.
Θανάσης Τέγος 
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top