VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Άννα Διαμαντοπούλου: Συγγνώμη, αλλά φταίει το... Ελεγκτικό Συνέδριο


Ναι μεν ζήτησε συγγνώμη από τους μαθητές και τους γονείς για το αλαλούμ με τα σχολικά βιβλία, αλλά η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου επέλεξε για ακόμη μία φορά να επιρρίψει τις ευθύνες στο Ελεγκτικό Συνέδριο και προανήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για την υπόθεση.

"Ούτε οι γονείς, ούτε οι μαθητές, ούτε οι καθηγητές οφείλουν να κατανοήσουν τις αδυναμίες του κράτους. Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία αυτή και αναλαμβάνω την ευθύνη για να βρεθούν λύσεις. Έχω ζητήσει από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ελέγξει την υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες", δήλωσε σε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα 99,5.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι μαθητές θα λάβουν DVD και φωτοτυπίες αντί για βιβλία, καθώς δεν έχουν τυπωθεί οι περισσότεροι τίτλοι. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων, το 70% των σχολικών βιβλίων αναμένεται να έχει τυπωθεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου.

Στα δημοτικά σχολεία υπολογίζεται ότι απαιτούνται συνολικά 14 εκατομμύρια αντίτυπα, 9,5 στο γυμνάσιο, 5,5 στο λύκειο και 2 στα Επαγγελματικά Λύκεια και Σχολές. Μέχρι στιγμής, τα αποθέματα που υπάρχουν και οι αποστολές που έχουν γίνει ανέρχονται σε 2 εκατομμύρια για το δημοτικό, 1,6 για το γυμνάσιο, 1,1 για το λύκειο και 0,8 για τα Επαγγελματικά.

Τα σχολικά βιβλία δεν αποτελούν το μοναδικό πρόβλημα της φετινής σχολικής χρονιάς που ξεκινά σε λίγες ημέρες. Δάσκαλοι και καθηγητές καταγγέλλουν ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, σημειώνοντας ότι φέτος συνταξιοδοτήθηκαν περίπου 6.000 εκπαιδευτικοί και διορίστηκαν μόλις 546. Τις υπόλοιπες θέσεις το υπουργείο σχεδιάζει να καλύψει από τους 20.0000 αναπληρωτές και ωρομίσθιους που θα προσληφθούν, ενώ ποντάρει στην εξάντληση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, αλλά και στις συγχωνεύσεις σχολείων.

Κατά τη συνέντευξη, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στις κινητοποιήσεις στα Πανεπιστήμια, τις οποίες χαρακτήρισε αναμενόμενο, γιατί -όπως υποστήριξε- θίγονται συμφέροντα. Μάλιστα προανήγγειλε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου την Τρίτη για να ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα για την μεταρρύθμιση στην Παιδεία κι έκανε λόγο για παρανοήσεις σχετικά με τον νόμο - πλαίσιο.

Όσον αφορά στις πολιτικές εξελίξεις δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετη στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών και εξέφρασε την εκτίμηση ότι "εάν οδηγηθούμε σε εσωτερικό χάος και ο χρόνος φεύγει χωρίς ισορροπία όλοι οι κίνδυνοι είναι ανοιχτοί, ακόμη και ο κίνδυνος ο επόμενος πρωθυπουργός να μην είναι πρωθυπουργός του ευρώ. Παράλληλα, αναγνώρισε ότι οι ρυθμοί της κυβέρνησης θα μπορούσαν να ήταν ταχύτεροι.

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top