VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Οι θέσεις του ΚΚΕ για τον ΕΟΠΥΥ και τα φάρμακα σε συνέντευξη τύπου της ΝΕ Κοζάνης


«Επικίνδυνη και εγκληματική» χαρακτηρίζει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη δημόσια παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης το ΚΚΕ. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου της γραμματεία της Ν.Ε. Κοζάνης του κόμματος, ο γραμματέας Γιώργος Στραβού επέρριψε μεγάλες ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και στην τωρινή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ καθώς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά είπε «καθορίζουν και καθοδηγούν αυτή τη πολιτική για μα υπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα των μονοπωλίων στον τομέα της υγείας».

Ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ ανέφερε πως ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) αποτελεί έναν τον φορέα υλοποίησης της πολιτικής των περικοπών για όλους τους άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους και πως η κυβέρνηση βάσει του ψηφισμένου προϋπολογισμού περιόρισε την κρατική επιδότηση περίπου στο μισό από τον προηγούμενο χρόνο.

Ο κ. Στραβού έκανε λόγο για υποχρηματοδοτούμενα και λεηλατημένα ταμεία από το κράτος και το κεφάλαιο και πως πολύ γρήγορα θα υπάρξουν αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές. Όσον αφορά στα νοσοκομειακά ιδρύματα, μίλησε για καταργήσεις και συγχωνεύσεις κλινικών με τα παραδείγματα, όπως είπε να υπάρχουν στα νοσοκομεία της περιοχής, και αυξήσεις στα νοσήλεια.

«Εμείς πιστεύουμε ότι πολύ μεγάλος αριθμός εργαζομένων δεν θα έχουν καμία πρόσβαση πλέον στις υπηρεσίες υγείας και στα φάρμακα, να το πούμε λαϊκά, θα πεθάνουν στο δρόμο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στραβού. Γι αυτό και κάλεσε τους εργαζόμενους να πουν «όχι» στις νέες κρατικές ρυθμίσεις και να συστρατευτούν με το ΚΚΕ προκειμένου να διεκδικήσουν ένα πλαίσιο πάλης που θα δίνει διέξοδο και προοπτική στα ζητήματα της υγείας για τους εργαζόμενους.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του πλαισίου που παρουσίασε ο κ. Στραβού είναι:

Ø Να διεκδικήσουν πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό των δημόσιων μονάδων Υγείας και των ασφαλιστικών ταμείων, για δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να πληρωθούν τα χρωστούμενα σε γιατρούς και φαρμακοποιούς και μέχρι την πλήρη εξόφλησή τους να μην καταβάλλουν ΦΠΑ και φόρο.

Ø Να καταργηθούν για όλους οι εισφορές, οι πληρωμές και οι συμμετοχές για υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας, για φάρμακα.

Ø Να αναπτυχθούν κρατικά Κέντρα Υγείας σε κάθε πόλη και Δήμο που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες, να μην καταργηθεί καμία κρατική μονάδα Υγείας, καθώς και του ΙΚΑ. Τα Πολυιατρεία του ΙΚΑ να μετατραπούν σε κρατικά Κέντρα Υγείας.

Ø Οι άνεργες, άπορες, οι μετανάστριες να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και για το τοκετό στο δημόσιο σύστημα. Να μην διώχνονται από τα μαιευτήρια έγκυες γυναίκες επειδή δεν έχουν να πληρώσουν. Να μην υποχρεώνονται να υπογράφουν δηλώσεις αποδοχής χρέους και να διώκονται από την εφορία.

Ø Να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα - Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πολυιατρεία - οι αυτοαπασχολούμενοι γιατροί και φαρμακοποιοί με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Με 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο, ένταξη στα ΒΑΕ, μία εφημερία τη βδομάδα και άδεια ανάπαυσης την επόμενη ημέρα. Με μισθό 2.200 ευρώ μεικτά στους πρωτοδιοριζόμενους ειδικευμένους και με προσαύξηση αναλόγως της προϋπηρεσίας των αυτοαπασχολούμενων και κατώτατη σύνταξη 1.760 ευρώ.

Ø Αφορολόγητο εισόδημα 40.000 ευρώ για το ζευγάρι και επιπλέον 5.000 για κάθε παιδί και κατάργηση όλων των χαρατσιών.

Ø Η ισχυρή κοινωνική συμμαχία και η πάλη θα έχει αποτελέσματα και προοπτική όσο θα διαμορφώνει τους κοινωνικούς και πολιτικούς όρους για την κατάκτηση του άλλου δρόμου ανάπτυξης, με εργατική - λαϊκή εξουσία και οικονομία, που θα έχει στο κέντρο του την ικανοποίηση των διευρυμένων λαϊκών αναγκών.

Ø Σε αυτήν την ανάπτυξη διασφαλίζεται η σχεδιασμένη και πλήρης αξιοποίηση όλων των υγειονομικών, μέσα από το αποκλειστικά κρατικό δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με την ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διάθεσης των φαρμάκων από όλες τις κρατικές κοινωνικές μονάδες Υγείας και το δίκτυο των κρατικών φαρμακείων.

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top