VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Το αγαλματίδιο των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για το 2012 σχεδίασε το ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας

Το σχεδίασε το Τμήμα Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, είναι από ανακυκλωμένο αλουμίνιο και εκφράζει την ανάγκη για αειφόρο ανάπτυξη στην εποχή μας. Πρόκειται για το αγαλματίδιο των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ για το 2012.

Η αξιολόγηση των προτάσεων που κατέθεσαν δημιουργοί από όλη τη χώρα, έγινε στη διάρκεια του Απριλίου.
Φέτος η Επιτροπή Οργάνωσης έκρινε ουσιαστικό να απευθυνθεί στα Ιδρύματα Εκπαίδευσης Καλών Τεχνών, ώστε το αγαλματίδιο να είναι δημιουργία σπουδαστών.
Όλες οι προτάσεις αφορούσαν σχέδια από φυσικά η ανακυκλούμενα υλικά.
Το καινούργιο αγαλματίδιο έχει τίτλο: “Eco way: The right way”.
Τι συμβολίζει
Σύμφωνα με τους δημιουργούς, πάνω στην σημασία της λέξης ανάπτυξη είναι δομημένος ο σχεδιασμός της πρότασης για το αγαλματίδιο, που είναι εμπνευσμένο από το βλαστό των φυτών.
Όπως η οικολογία σήμερα, που αρχίζει ολοένα και περισσότερο να αποκτά νόημα και να γίνεται κομμάτι της ζωής όλων των πολιτών αυτού του πλανήτη.
Το κυκλικό πάνω μέρος του βραβείου, συμβολίζει το καρπό που θα φέρει το φυτό και παραλληλίζει το Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ σαν τον καρπό των προσπαθειών των ανθρώπων, για την ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης, τοποθετώντας σε εκείνο ακριβώς το σημείο το σήμα του.
Ενδιάμεσα του σχεδίου υπάρχει μια καμπύλη γραμμή που με τη βοήθεια της δημιουργείται σχηματικά το σύμβολο του σωστού (Τικ-right), δείχνοντας πως ο μόνος σωστός δρόμος είναι αυτός της αειφόρου ανάπτυξης, αλλά και της ανάπτυξης πρωτοβουλιών όπως αυτή του ECOCITY με τα Βραβεία ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ.
Φέτος η Τελετή απονομής των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012, θα πραγματοποιηθεί στη Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το βράδυ της Τρίτης 5 Ιουνίου.
Οι σχεδιαστές
Η ομάδα του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, αποτελείται από τους:
Δρ Παναγιώτη Κυράτση, Επιστημονικός υπεύθυνος του Εργαστηρίου CAD/CAM/CAE, τον Νικόλαο Ευκολίδη, Msc (Βιομηχανικός Σχεδιαστής και στέλεχος του Εργαστηρίου CAD/CAM/CAE) και τους τελειόφοιτους φοιτητές του Τμήματος Βιομηχανικού Σχεδιασμού Κωνσταντίνο Σιργκάνη, Γεώργιο Καλέα, Γεωργία Ψυχογιού, Ειρήνη Κοψαλή, Γεωργία Φόνσου, Ειρήνη-Σελάνα Κροντηρά, Κατερίνα Παρτώνα, Ελένη Αγγελάκη, Ελευθερία Μέξη.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top