VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι αντεξουσιαστές και οι καταλήψεις…

του Παναγιώτη Πλιάτσιου, Πρωινός Λόγος, 10/01/2013
pliatsiosΠαραθέτω αυτούσια τη χθεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακατάληψη της περίφημης, πλέον, Βίλας Αμαλίας, αλλά και την κατάληψη αντεξουσιαστών στα γραφεία της «Δημοκρατικής Αριστεράς»:«Πρόκειται για μια στρατηγική έντασης, καταστολής και αντιπερισπασμού που όχι μόνο δεν λύνει προβλήματα αλλά δημιουργεί νέα και την οποία η κυβέρνηση θα ακολουθήσει μόνη της. Δεν θα αναδείξουμε σε μείζονα, ζητήματα ελάσσονος σημασίας τη στιγμή που η πλειοψηφία των νοικοκυριών κυριολεκτικά παγώνει επειδή δεν έχει να πληρώσει το ρεύμα ή να αγοράσει πετρέλαιο, ή την ώρα που κλείνουν δεκάδες επιχειρήσεις και ενώ εκατομμύρια άνεργοι συνθλίβονται στο περιθώριο της κοινωνίας. Η βίλλα Αμαλία, που επί είκοσι δύο χρόνια δεν ενοχλούσε, τώρα αναδεικνύεται στο υπ” αριθμό ένα ζήτημα, γελοία πράγματα. Θέλουμε ταυτόχρονα να καταδικάσουμε κατηγορηματικά την συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. Για μας ο δρόμος της υπεράσπισης της δημοκρατίας και των συμφερόντων του κόσμου της εργασίας είναι ο δρόμος των ειρηνικών ενωτικών μαζικών αγώνων που βαδίζουμε με την πλειοψηφία των εργαζομένων και της νεολαίας».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, δεν καταδικάζει σε καμία περίπτωση, ούτε καν έμμεσα, την «επιχείρηση» ανακατάληψης της Βίλας Αμαλίας από τους 100 περίπου αντεξουσιαστές, ενώ σπεύδει να καταδικάσει (δε μπορούσε να κάνει διαφορετικά…) εκείνη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ. Αντιθέτως, προσφεύγει, με εμφανή αμηχανία, στη γνωστή ρητορική της εν Ελλάδι Αριστεράς περί «αντιπερισπασμού» και άλλων τινών και ταυτόχρονα επιχειρεί για μια ακόμη φορά να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, μιλώντας για τα προβλήματα των επιχειρήσεων, των ανέργων και των νοικοκυριών.
Ναι, δεν έχει άδικο, αυτά τα προβλήματα είναι τα κυρίαρχα και είναι μεγάλα. Όμως αυτό δε σημαίνει πως επειδή η ανεργία αυξάνεται, όπως και τα «λουκέτα» στις επιχειρήσεις, θα πρέπει η χώρα να συνεχίσει να είναι «ξέφραγο αμπέλι»! Μείζονα ή ελάσσονα, όλα αποτελούν προβλήματα της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας και θα πρέπει όλα να αντιμετωπίζονται, στα πλαίσια, πάντα, της νομιμότητας! Είτε μας αρέσει, είτε όχι.
Τέλος, ας μου επιτραπεί, με βάση την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, να διατυπώσω και ένα ερώτημα: Στην (πιθανή) περίπτωση ανάληψης της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν ομάδες αντεξουσιαστών προχωρήσουν σε καμία… δεκαριά και παραπάνω καταλήψεις δημοσίων κτιρίων, θα δοθεί εντολή στην Αστυνομία να εφαρμόσει το Νόμο; Ναι ή Όχι;;; Η όποια απάντηση θα έχει ενδιαφέρον…
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top