VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Καυτή ατζέντα Σαμαρά στο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Κοζάνη (του Μιχάλη Αγραφιώτη)


Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ο πρωθυπουργός που έρχεται στη χειρότερη φάση της σύγχρονης ιστορίας για την περιοχή. Έχει να αντιμετωπίσει τις αντιδράσεις για το σχέδιο Αθηνά και την κατάργηση του Πανεπιστημίου, διάλυση δομών και τον σχεδιασμό για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, οφείλοντας να δώσει απαντήσεις για το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στον τομέα της ενέργειας.
Μιχάλης ΑγραφιώτηςΤρία είναι τα σοβαρά θέματα που πρέπει να δώσει τις από εδώ και πέρα κατευθύνσεις. Πρώτο θέμα είναι η υψηλή ανεργία που η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει κάνει ενέργειες για να την μειώσει. Τα ποσοστά είναι εφιαλτικά και ο Αντώνης Σαμαράς οφείλει να δώσει απαντήσεις για το πώς θα επαναφέρει την κατάσταση σε ένα φυσιολογικό για τα Ελληνικά δεδομένα επίπεδο. Δεν μπορεί μια περιοχή να αντιμετωπίζει τόσο μεγάλο ποσοστό ανεργίας για τόσο χρονικό διάστημα και πρέπει αυτή η κατάσταση να ανατραπεί.
Δεύτερο θέμα είναι η επίλυση των προβλημάτων στο σύστημα Υγείας. Ο πρωθυπουργός πρέπει να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουν τα άλυτα ζητήματα στα Νοσοκομεία και ιδιαίτερα στην πλήρωση των θέσεων σε ιατρικό προσωπικό.
Τρίτο θέμα αυτό της ενεργειακής πολιτικής και τι σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση για τον σχεδιασμό της αποκρατικοποίησης και της απελευθέρωσης ενέργειας.
Μέχρι τότε η εφαρμογή του σχεδίου Αθηνά θα είναι μια πραγματικότητα, οπότε και να γίνει κάποια ενέργεια δεν θα έχει αποτέλεσμα ανατροπής της απόφασης του Υπουργού Παιδείας.
Περιμένουμε μια ουσιαστική επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Όχι μια στείρα ομιλία και αποχώρηση, αλλά συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς και επίσκεψη σε σημεία κλειδιά για την περιοχή. Να δεσμευτεί για τα καυτά σημεία της ατζέντας και για την επίλυση των θεμάτων που μόνο με πολιτική απόφαση μπορούν να βρούνε το δρόμο τους.
Ας δούμε και τα στελέχη της ΝΔ που έχουν να εμφανιστούν από τις εκλογές. Δεν θα είναι πολλοί αυτοί που θα τοποθετηθούν ή και θα εμφανιστούν στο χώρο του προσυνεδρίου. Άλλωστε οι εποχές δεν είναι και οι ευνοϊκότερες για πολιτικές εμφανίσεις.
Ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός εάν αναπτυχθεί αντιπολιτευτικός λόγος από στελέχη απέναντι σ’ αυτά που υφίσταται η περιοχή, θα υπάρξει κανένας τολμηρός ή ο Αντώνης Σαμαράς θα χειροκροτηθεί χωρίς καμία αντίσταση; * kozan.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top