VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση


Σε αναμμένα κάρβουνα η κυβέρνηση


Την άσκηση της μέγιστης δυνατής πίεσης, σεβόμενη πάντοτε τις θέσεις της κυπριακής πολιτικής ηγεσίας, ασκεί η ελληνική κυβέρνηση, έτσι ώστε να βρεθεί λύση στο μείζον πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στη μεγαλόνησο το συντομότερο δυνατό.

Ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξακολουθεί να κρατά χαμηλούς τόνους, επικοινώνησε και χθες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εξελίξεις. Ο κ. Σαμαράς δεν προτίθεται να παρέμβει δημόσια, καθώς εκτιμά ότι η Κύπρος ως κυρίαρχο κράτος πρέπει να πάρει μόνη της τις αποφάσεις της, αλλά στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις του εκτιμά ότι όσο καθυστερεί η εξεύρεση της όποιας λύσης, τόσο πιο δύσκολα θα εξομαλυνθεί η κατάσταση,
Χαρακτηριστική του κλίματος που επικρατεί στο Μαξίμου ήταν η δήλωση που έκανε χθες ο Γ. Στουρνάρας, μετά τη νέα συνάντηση που είχε χθες το μεσημέρι με τον πρωθυπουργό. «Πρέπει το πρόβλημα να λυθεί πάρα πολύ σύντομα. Δεν υπάρχει χρόνος», τόνισε. Ακόμη επανέλαβε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου, ενώ διαβεβαίωσε πως δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα με τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στη χώρα μας.
Κορυφαίοι υπουργοί εκφράζουν επιφυλάξεις ως προς την τακτική που ακολούθησε η Κύπρος και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι πριν από το «όχι» στη Βουλή των αντιπροσώπων και κυρίως πριν από την πρώτη συνεδρίαση του Εurogroup την προηγουμένη Παρασκευή, θα έπρεπε να είχαν βολιδοσκοπηθεί οι Ρώσοι για το εάν και κατά πόσο ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν τη Λευκωσία.
Τα ίδια πρόσωπα σημειώνουν ότι το πολυσυζητημένο «plan B» θα έπρεπε να ήταν έτοιμο εδώ και καιρό, έτσι ώστε είτε ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης να το έθετε υπόψη των ηγετών, είτε ο κ. Σαρρής υπόψη των Ευρωπαίων ομολόγων του.
Στην Αθήνα, η ανησυχία αυτή την ώρα είναι έκδηλη, μετά και τα αυστηρά μηνύματα που εκπέμπουν οι Ευρωπαίοι και την άρνηση της Μόσχας να στηρίξει. Για τον λόγο αυτόν βιάζονται να δοθεί λύση τώρα, καθώς εκτιμούν ότι ο χρόνος λειτουργεί πλέον εις βάρος της Κύπρου και της οικονομίας της.
Γ. Σαραντάκος
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top