VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Πολιτική λύση για τον Τοπικό πόρο τώρα!(του Μιχάλη Αγραφιώτη)


Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται έξαρση μιας δικαστικής διαμάχης που το μοναδικό θύμα αυτής είναι η τοπική κοινωνία που δεν μπορεί να αξιοποιήσει τον τοπικό πόρο. Όλες οι πλευρές δείχνουν πρωτόγνωρη πολιτική ανωριμότητα, την ώρα που η περιοχή μαστίζεται από υψηλά ποσοστά ανεργίας και φοβερή ύφεση. Αντί να συγκεντρωθούν όλοι σε ένα κοινό τραπέζι και να συναποφασίσουν για το μοίρασμα των χρημάτων, ώστε να ξεμπλοκάρει η αξιοποίηση τους, εμμένουν σε μια χρονοβόρα δικαστική εμπλοκή που επιβαρύνει επιπρόσθετα την κατάσταση.
Αυτή τη στιγμή οι αυτοδιοικητικοί της περιοχής μας έχουν μεγάλες ευθύνες, με μπροστάρηδες το δίκτυο ενεργειακών Δήμων και την Περιφέρεια. Βεβαίως, και ο καθένας έχει το δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη, αν θεωρεί ότι θίγεται από αποφάσεις των Υπουργών, στην προκειμένη περίπτωση από την απόφαση του Υφυπουργού ΠΕΚΑ, Ασημάκη Παπαγεωργίου. Όμως πριν την κατάθεση μιας χρονοβόρας και επίπονης προσφυγής, που εκτός της διαδικασίας που θα καθυστερήσει τον τοπικό πόρο τουλάχιστον ένα έτος, υπάρχει και αρνητικό κλίμα μεταξύ των οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μόνο συνεργάσιμο δεν μπορεί να είναι στο μέλλον.
Από την πλευρά του, ο Ασημάκης Παπαγεωργίου, στενός φίλος του Υφυπουργού Μεταφορών, Μιχάλη Παπαδόπουλου, παρά το γεγονός ότι στο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, τέλη Ιουνίου, είχε δηλώσει στον υπογράφοντα ότι θα επισκεφθεί την περιοχή, ακόμη δεν έχει καταφθάσει. Είναι μια ευκαιρία να έρθει να καταγράψει τις αντιθέσεις για την αποκρατικοποίηση και να συζητήσει από το μηδέν μαζί με το δίκτυο και τις υπόλοιπες αρχές της περιοχής το θέμα της κατανομής του τοπικού πόρου, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω καθυστέρηση. Μέχρι το Σεπτέμβριο το θέμα πρέπει να έχει επιλυθεί εξωδικαστικώς χωρίς προσφυγές στο ΣτΕ, ενώ ενωμένοι οι φορείς να αγωνιστούν για σκληρή διαπραγμάτευση για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και τα ανταποδοτικά οφέλη της περιοχής.
Αν δεν προβούν σε ενέργειες ομοψυχίας και επίλυσης των μεταξύ τους προβλημάτων, τότε ενδεχομένως οι προσωπικές αντιδικίες να υπερτερούν των συμφερόντων της περιοχής, γι’ αυτό περιμένουμε πρωτοβουλία τώρα.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top