VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το νόμο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανέπτυξε στην Κοζάνη ο Τάσος Κουράκης- "Η κυβέρνηση θέλει ένα φτωχό σχολείο, χαμηλού επιπέδου"


Τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση στην Παιδεία και το   νέο νόμος για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ανέπτυξε τη Δευτέρα το απόγευμα, στην αίθουσα του πρώην νομαρχιακού συμβουλίου στην Κοζάνη,  ο  Τάσος Κουράκης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος σε θέματα Παιδείας.
Ο κ. Κουράκης ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για το νέο νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση τονίζοντας πως « νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται πως  οι ρυθμίσεις που έχει ψηφίσει το Υπουργείο, αποσαθρώνουν το δημόσιο σχολείο, στρέφοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών στην τεχνολογική εκπαίδευση και δυσκολεύοντας υπερβολικά το πέρασμα απο τη μία χρονιά στην άλλη.
Αυτό σημαίνει πως θα έχουμε μια πολύ μεγάλη σχολική διαρροή και ένας μικρός αριθμός μαθητών θα καταφέρει να φτάσει τελικά στο Πανεπιστήμιο.
Και επειδή βάζει εξετάσεις προαγωγικές από την Α’ Λυκείου θα αυξηθεί ο αριθμός των παιδιών που θα αναζητήσουν φροντιστήρια  αλλά θα το κάνουν όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα.
Επιπλέον ξεθεμελιώνεται τελείως το ολοήμερο σχολείο, κόβονται πολλές ειδικότητες, μειώνεται η πρώτη ξένη γλώσσα και εξαφανίζεται η δεύτερη, περιορίζει τις ώρες φυσικής αγωγής, διώχνει την αισθητική αγωγή και την καλλιτεχνική παιδεία, με άλλα λόγια δημιουργεί ένα φτωχό σχολείο, χαμηλού επιπέδου, στρέφοντας το βάρος στην τεχνολογική εκπαίδευση. Με τις  κινητοποιήσεις η κυβέρνηση  θα αναγκαστεί να το πάρει πίσω».
Οσον αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουράκης σημείωσε πως « θέλουμε ενα δημόσιο σχολείο με δωδεκάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, με αυξημένη χρηματοδότηση. Μέχρι να γίνει αυτό θα στηρίξουμε την τεχνολογική εκπαίδευση και τους καθηγητές αλλά στοχεύουμε σε μια ριζική αναδιάρθωση, με μια δίχρονη προσχολική αγωγή, με ένα άλλο πρόγραμμα σε δημοτικό και γυμνάσιο και τελικώς, με ελεύθερη πρόσβαση στο πανεπιστήμιο ή για όσους δεν το επιθυμούν μια διετής ή τριετής δωρεάν δημόσια τεχνολογική κατεύθυνση με επαγγελματικά δικαιώματα».
Την τοποθέτηση του κ. Κουράκη ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις από το ακροατήριο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΡΕΛΛΑΣ
xronos-kozanis.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top