VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Φλώρινα:Βόλτα με χιονορακέτες και αφηγήσεις μύθων στο χιόνι

XIONOΡΑΚΕΤΕΣΚάποτε ήταν ένα μικρό πουλί που έψαχνε να βρει φωλιά στα δέντρα του δάσους.

Όλα τα μεγάλα δέντρα του απαντούσαν «όχι» μέχρι που ένας χαμηλός ταπεινός θάμνος με αγκάθια αποφάσισε να το φιλοξενήσει.


Βλέποντάς τα όλα αυτά ο Θεός τιμώρησε τα δέντρα για την αλαζονεία τους και από τότε τα φύλλα τους πέφτουν τον χειμώνα.

Πηγή:ota.gr

Τα φυλλώματα όμως του θάμνου κρατούν ζεστό το προσφιλές πτηνό, στο οποίο, άλλωστε, ο Θεός χάρισε έναν υπέροχο κόκκινο λαιμό για να το κάνει ακόμη ομορφότερο.

Τον μύθο του κοκκινολαίμη αλλά και πολλές άλλες ιστορίες για κάθε είδος δέντρου και πτηνού, αφηγείται η Μαρί Αρσέ, σε όσους επιλέγουν μια πρωτότυπη, για τα ελληνικά δεδομένα, χειμερινή δραστηριότητα, το περπάτημα στο χιονισμένο δάσος, γύρω από το χιονοδρομικό κέντρο της Βίγλας στη Φλώρινα, με χιονορακέτες, γκέτες και μπατόν.


«Η βόλτα στο χιονισμένο δάσος με χιονορακέτες είναι κάτι καινούριο για την περιοχή, παρόλο που στο εξωτερικό συναντάται συχνά. Προσφέρει ασφάλεια, καθώς δεν υπάρχει περίπτωση να βουλιάξει κανείς στο χιόνι, δεν απαιτεί γνώσεις και εμπειρία, όπως το σκι, και είναι ιδιαίτερα αγαπητή, ιδίως στα μικρά παιδιά» εξηγεί η κ. Αρσέ, μια γαλλίδα που, γοητευμένη από τη φυσική ομορφιά των Πρεσπών, αποφάσισε, πριν από πέντε χρόνια, να μείνει μόνιμα στον Άγιο Γερμανό.

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top