VIDEO:LIVE-AVLES.TV

ΝΔ: Επιμένει σε εκλογές πριν το Πάσχα

ΝΔ: Επιμένει σε εκλογές πριν το Πάσχα

Η ΝΔ έχει αποδεχθεί ότι τη νέα δανειακή σύμβαση θα την υπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου και κατ' επέκταση και τα απαιτούμενα μέτρα και ως εκ τούτου όπως αναφέρουν στελέχη της λεωφόρου Συγγρού, «δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναβληθούν οι εκλογές για μετά το Πάσχα».

Σε εκλογές πριν από το Πάσχα - και αν είναι δυνατόν μέσα στο Μάρτιο π- επιμένει η ΝΔ, παρά το γεγονός ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ συζητούν μετάθεσή τους στα τέλη Απριλίου.

Η ΝΔ έχει αποδεχθεί ότι τη νέα δανειακή σύμβαση θα την υπογράψει η κυβέρνηση Παπαδήμου και κατ' επέκταση και τα απαιτούμενα μέτρα. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν στελέχη της λεωφόρου Συγγρού, «δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναβληθούν οι εκλογές για μετά το Πάσχα».

Επιπλέον, αποδίδουν την προσπάθεια παράτασης της κυβέρνησης Παπαδήμου στην επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ να εξασφαλίσει χρόνο για να διευθετήσει τα εσωτερικά του ζητήματα. Παρασκηνιακά εκφράζονται φόβοι ότι η επιμήκυνση του βίου της τρικομματικής κυβέρνησης, θα αρχίσει να έχει πολιτικό κόστος για τη ΝΔ.

Το επιτελείο της λεωφόρου Συγγρού υποστηρίζει ότι στην πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμου δεν συζητήθηκε ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και, ως εκ τούτου, ισχύει η προηγούμενη συμφωνία.

Βεβαίως, η ΝΔ αποδέχεται ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου πρέπει να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση και ετά να προκηρυχθούν οι εκλογές. Εκτιμά, ωστόσο, ότι όσο καθυστερεί το PSI τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι να υπάρξουν επιπλοκές, λόγω της αρνητικής ευρωπαϊκής και διεθνούς συγκυρίας και ότι η κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα που την στηρίζουν έχουν κάθε λόγο να συντομεύσουν οι διαδικασίες.

Οι κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν επίσης πως αν όλα πάνε κατ' ευχήν το PSI θα ολοκληρωθεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και ότι η δανειακή σύμβαση θα πρέπει να έχει υπογραφεί πριν από τα μέσα Μαρτίου, οπότε η χώρα πρέπει να εκπληρώσει προηγούμενα δάνεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top