VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Καυτός Σεπτέμβριος για την ευρωζώνη

Ιδιαίτερα θερμός προμηνύεται ο Σεπτέμβριος αφού τα περιθώρια για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη συνεχώς στενεύουν, με την Ελλάδα και την Ισπανία να βρίσκονται στο επίκεντρο των εξελίξεων. Το φλέγον ζήτημα για την Αθήνα είναι η διαπραγμάτευση με τους εταίρους για παράταση δύο χρόνων στην εφαρμογή των μέτρων του Μνημονίου ενόψει της δημοσιοποίησης έκθεσης της τρόικας για τη χορήγηση της επόμενης δόσης.

Η Μαδρίτη έχει ζητήσει βοήθεια έως 100 δισ. ευρώ για τις τράπεζές της και πρέπει τώρα να αποφασίσει εάν θα μπει και αυτή κανονικά σε Μνημόνιο, ζητώντας πρόσθετο δάνειο από τους Ευρωπαίους για τη στήριξη και της εθνικής της οικονομίας, που είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη.

ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ. Διαδοχικές συναντήσεις ηγετών σε κορυφαίο επίπεδο, συνεδριάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, συναντήσεις Eurogroup και Ecofin, παρουσίαση της έκθεσης της τρόικας για την Ελλάδα, εκλογές στην Ολλανδία και συνεδρίαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας είναι μόνο μερικές από τις καυτές εξελίξεις που αναμένονται τις ερχόμενες εβδομάδες.
Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο ισπανός ομόλογός του Μαριάνο Ραχόι, η Καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι μόνο μερικά από τα πρόσωπα τα οποία τις αμέσως επόμενες ημέρες θα μπουν στο αεροπλάνο ξεκινώντας «περιοδεία» στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για επαφές κορυφαίου επιπέδου.
Το Reuters ετοίμασε ένα χρονολόγιο των συναντήσεων κορυφής σε κάθε γωνιά της ευρωζώνης κατά τον επόμενο κρίσιμο, όπως όλα δείχνουν, μήνα.
Ο κ. Σαμαράς θα βρεθεί στις 24 Αυγούστου στο Βερολίνο για να συναντήσει την Ανγκελα Μέρκελ, η οποία χθες ήταν στον Καναδά για επίσημη επίσκεψη. Την αμέσως επόμενη ημέρα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Πριν από την αναχώρησή του ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα στις 22 Αυγούστου ειδικά για τον σκοπό αυτό.
Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει σε Μέρκελ και Ολάντ το θέμα της επιμήκυνσης του χρόνου εφαρμογής των μέτρων του Μνημονίου, κάτι που όμως δεν θα είναι εύκολο αφού η Σιδηρά Καγκελάριος, όπως την ονομάζει το περιοδικό «Σπίγκελ», περιμένει πρώτα (επισήμως τουλάχιστον) την έκθεση της τρόικας για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. Η έκθεση αυτή θα κρίνει τη χορήγηση της επόμενης δόσης.
*tanea
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top