VIDEO:LIVE-AVLES.TV

«ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ» στο Δημοτικό Ωδείο Koζάνης 26 & 27 Αυγούστου


Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και η ομάδα «Χαίρεται» εγκαινιάζουν την αυλή του Δημοτικού Ωδείου Κοζάνης, με την παράσταση «ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ», που παράλληλα ολοκληρώνει τον κύκλο των παραστάσεών της.

Η παράσταση αποτελεί μέρος του project « Άγονη γραμμή» που πραγματοποιεί παραστάσεις σε χωριά και απομακρυσμένες θεατρικά περιοχές. Παρουσιάστηκε τον περασμένο χειμώνα με μεγάλη επιτυχία στο θεατράκι των «Οχληρών» και στην συνέχεια περιόδευσε σε χωριά της Δυτ. Μακεδονίας.

Το καλοκαίρι αποτέλεσε την κεντρική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης και περιόδευσε σε χωριά της Πελοποννήσου και της Δυτ. Μακεδονίας. Τώρα, μετά από απαίτηση του κοινού, επιστρέφει στην πόλη της Κοζάνης για 2 μαγικές βραδιές στην αυλή του Δημοτικού Ωδείου.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Η παράσταση «ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ» είναι μια σύνθεση λαϊκών παραμυθιών, αποτέλεσμα της δουλειάς τριών νέων καλλιτεχνών-ηθοποιών που δούλεψαν με σεμνότητα, απλότητα και καθαρότητα (βασικά στοιχεία του παραμυθιού) αναδεικνύοντας το μεγαλείο και την έντεχνη μαγεία της «δραματοποίησης» λαϊκών παραμυθιών.

Χωρίς υπερβολές, με λιτούς αλλά δυναμικούς φωτισμούς, με λιγότερα αλλά λειτουργικά σκηνικά αντικείμενα, δημιουργούν ένα παλλόμενο σύμπαν με ξεχασμένους αλλά συνεχώς επανεμφανιζόμενους κόσμους, αλλόκοτα αλλά και οικεία πλάσματα και δυναμικές σχέσεων ανθρώπων και μη.

Το παρελθόν και το παρόν, το χτες και το σήμερα αποτελούν μια αδιάσπαστη ενότητα, χωρίς ίχνος φολκλορισμού ή γραφικότητας. Η ομορφιά του να ακούς και να βλέπεις «χτεσινές ιστορίες με σημερινή διάθεση.

Πέντε παραμύθια που θίγουν ζητήματα διαχρονικά όπως η απώλεια, η επιμονή στο στόχο, η δίψα για εξουσία, η ζήλια, ο ανομολόγητος έρωτας. Άλλωστε τα ζητήματα που απασχολούσαν τους ανθρώπους ήταν πάντα τα ίδια. Με άξονα λοιπόν τη μετάβαση από το παραμύθι στην πραγματικότητα, τρεις άνθρωποι με εργαλεία το σώμα, τη φωνή, το φως και τη μουσική δημιουργούν την παράσταση «ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ» και προτείνουν μια μορφή ψυχαγωγίας, τόσο σύγχρονη όσο και παλιά που σε όλους κάτι στο τέλος θα θυμίζει…

Οι συντελεστές της παράστασης: Χρήστος Πίτσας, Βάσια Χρήστου και Στέλιος Χλιαράς.

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 10 €

Φοιτητικό-μαθητικό-Φίλοι του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ: 8 €

Πληροφορίες στα γραφεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης, στην «Αίθουσα Τέχνης, στον ημιώροφο και στο τηλέφωνο: 24610-24062

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top