VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Το ροζ ...χρυσάφι του Βοΐου Κοζάνης


Μοναδικό στον κόσμο είναι το ροδέλαιο Κοζάνης όπως διαπιστώθηκε από επιστημονική μελέτη που έγινε για πρώτη φορά και εντόπισε 59 οργανικές ενώσεις, με αναλογίες που καταγράφονται για πρώτη φορά στο τελικό προϊόν.

«Από τις αναλύσεις στο χρωματογράφο μάζας, φαίνεται στο ροδέλαιο Κοζάνης η υπεροχή σε αριθμό και περιεκτικότητα ουσιών έναντι άλλων, όπως καταγράφονται στην παγκόσμια βιβλιογραφία» αναφέρει ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος τεχνολογιών αντιρρύπανσης και διαχείρισης φυσικών πόρων του ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Τσανακτσίδης.

Πηγή:ota.gr

Στην εργασία, που εκπόνησε επί ένα εξάμηνο ο καθηγητής μαζί με τους Ε.Ταμουτσίδη, Γ.Κασαπίδη, Α.Ιτζιου και Ε.Ντίνα, γίνεται παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου συστήματος παραγωγής και διαχείρισης μιας δυναμικής αγροτικής καλλιέργειας, του τριαντάφυλλου «rosa damascene» που βρίσκει εφαρμογή στην περιοχή του Βοΐου Κοζάνης στην Ελλάδα.
«Για πρώτη φορά πραγματοποιήσαμε τέτοιου είδους αναλύσεις στο ροδέλαιο. Τώρα μένει να δούμε από πού αντλεί όλες αυτές τις μοναδικές του ιδιότητες, ίσως πιστεύω από το υψόμετρο και τα εδαφολογικά χαρακτηριστικά» λέει ο κ.Τσανακτσίδης.

Oπως αναφέρεται στην σχετική μελέτη, η αναγκαιότητα ενασχόλησης με τη καλλιέργεια του τριαντάφυλλου rosa damascene έγκειται στο γεγονός ότι τα τελικά προϊόντα (ροδέλαιο, ροδόνερο, και ροδοπέταλα) είναι προϊόντα που μπορεί να έχουν άμεση εφαρμογή στον τομέα τροφίμων, καλλυντικών, αρωματοθεραπείας, υγείας ανθρώπου και ζώων.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top