VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Φλώρινα: Καταγγελία Εργατικού Κέντρου


Για τις απαράδεκτες, προσβλητικές και ανακριβείς δηλώσεις του, όπως τις χαρακτηρίζει, στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΑ Φλώρινας για το θέμα των εργαζομένων στις αρχαιολογικές ανασκαφές στο ορυχείο Αμυνταίου και τους ελέγχους από την επιθεώρηση εργασίας, καταγγέλλει το Δήμαρχο Αμυνταίου Ιωακείμ Ιωσηφίδη το Διοικητικό Συμβούλιο τους Εργατικού Κέντρου Φλώρινας.

Μεταξύ άλλων στη καταγγελία του αναφέρει πως ο θεσμός του Εργατοϋπαλληλικού κέντρου είναι να προστατεύει και να υπηρετεί τους εργαζόμενους κάτι που θα έπρεπε να κάνει και ο Δήμαρχος ως ανώτερος άρχοντας του δήμου, να προστατεύει και να υπηρετεί τους πολίτες του δήμου του.

«Οι επιχειρηματικές ή άλλες δραστηριότητες που ενδεχομένως είχατε πριν αναλάβετε την δημοτική αρχή» προσθέτει ακόμα «δε σας εξουσιοδοτούν να ενεργείτε ως επιχειρηματίας στην έδρα του δήμου σας και να νομιμοποιείται ή κατά την κρίση σας να ενοχοποιείται, κοινωνικούς λειτουργούς και εκπροσώπους των εργαζομένων. Υπογραμμίζει δε ακόμα πως «σε καμία περίπτωση δε δεχόμαστε να μας ασκείτε πίεση από τη θέση του δημάρχου ή να θεωρείτε ότι είστε άμεμπτος για να μην κάνουμε τους νόμιμούς ελέγχους στην εταιρία που είστε ο κύριος μέτοχος όπως επικαλεσθήκατε στην ΕΡΑ Φλώρινας. Ευτυχώς η ελληνική νομοθεσία μας δίνει το δικαίωμα ακόμα, να πραγματοποιούμε ελέγχους, να εκφραζόμαστε ελεύθερα και να ενημερώνουμε τους εργαζόμενους για τα δικαιώματα τους. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να πληρώνονται οι εργαζόμενοι αυτά που δικαιούνται, να καταβάλλονται στην ώρα τα ημερομίσθια τους και να τηρούνται οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, εκπροσωπώντας τους εργαζόμενους όλου του νομού».

Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου

ert.gr

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top