VIDEO:LIVE-AVLES.TV

ΤΕΙ- Πολιτικό θέμα και όχι ακαδημαϊκό η διατήρηση τους (του Μιχάλη Αγραφιώτη)

Σήμερα, αποδείχθηκε περίτρανα ότι το σχέδιο «Αθηνά» είναι «ευέλικτο» στις κομματικές πιέσεις και στις πολιτικές παρεμβάσεις, την ίδια ώρα αποδεικνύεται ότι ο Υπουργός Παιδείας αλλάζει το σχέδιο Αθηνά κατά το δοκούν και χωρίς διαβούλευση, αλλά μόνο ανάλογα τις προσωπικές του εκτιμήσεις και πως θέλει να διαμορφώσει την πολιτική του κόμματος για ψηφοθηρικούς λόγους. Παράδειγμά, οι πιέσεις που δέχθηκε από φορείς της Θεσσαλονίκης για να μην μεταφερθούν τα τμήματα στη Φλώρινα.
Το «φάουλ» και η κόκκινη κάρτα των ημερών είναι η απουσία του Μιχάλη Παπαδόπουλου από το Περιφερειακό συμβούλιο και το Δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, που τον καθιστά πλέον Βουλευτή «δια αλληλογραφίας» λόγω της παρουσίας του μόνο μέσω επιστολών. Είναι ανεπίτρεπτο να λείπει από τόσο σοβαρές συζητήσεις ο μοναδικός κυβερνητικός Βουλευτής, ο μοναδικός Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος θα κληθεί να εκπροσωπήσει το Νομό σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Η απουσία του ηχηρή και αδικαιολόγητη.
Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Δακής μαζί με στελέχη της Περιφέρειας, και τον Γιάννη Σόκουτη θα βρίσκονται τις επόμενες ημέρες στην Αθήνα για τις ανάγκες συνεδρίασης της ΕΝΠΕ. Εκεί είναι προφανές ότι θα προσπαθήσουν να ασκήσουν ανάλογες πιέσεις, ώστε η Δυτική Μακεδονία να μην αδικηθεί από τους σχεδιασμούς του «Αθηνά», αφού αποδεικνύεται πλέον ότι αυτό το σχέδιο αποτελεί τον νεκροθάφτη της περιοχής.
Οι αρχές της Θεσσαλονίκης μετά από πίεση στον Υπουργό Παιδείας κατάφεραν να ανατρέψουν τα σχέδια του. Το ίδιο πρέπει να γίνει και στην περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας, που σε κάθε περίπτωση η διατήρηση των υπαρχουσών δομών αποτελεί παράδειγμα για αποκέντρωση των υπηρεσιών από τα μεγάλα αστικά κέντρα και ενίσχυση της δυναμικής της περιφέρειας.
Στο χθεσινό Περιφερειακό συμβούλιο κατατέθηκαν σοβαρές απόψεις από όλες τις πλευρές και φάνηκε καθαρά ότι υπάρχει η αποφασιστικότητα να δοθεί μάχη και να κερδηθεί από την πλευρά της Περιφερειακής αρχής. Ήταν η δεύτερη φορά μετά το θέμα του σχεδιασμού δημιουργίας κέντρου μεταναστών στη Νεάπολη, που το συμβούλιο έστειλε ένα βροντερό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, σηματοδοτώντας ουσιαστικά και την ωρίμανση του θεσμού.
Οι επόμενες ώρες θα είναι καθοριστικές για την τύχη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όπως βλέπω θα υπάρξουν σοβαρά επιχειρήματα τα οποία θα ανατρέψουν το σχεδιασμό και θα δικαιώσουν τη Δυτική Μακεδονία, ώστε να μην περάσει άλλη μια αρνητική δοκιμασία.
*kozan.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top