VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Εορδαία

Συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία έγινε και στην Πτολεμαϊδα από το Εργατικό Κέντρο Εορδαίας. «Το κεντρικό ζήτημα είναι το ξερίζωμα των υπηρεσιών από την περιοχή μας» δήλωσε ο πρόεδρος Τάσος Τσιλφίδης, ενώ καυτηριάζοντας το θέμα της συμμετοχής δήλωσε πως «δεν μπορεί να είναι οι συνάδελφοι στους καναπέδες και να μη δίνουν το παρόν στους αγώνες».
Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Ευάγγελος Γόσης,  πρόεδρος του σωματείου χειριστών, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο θέμα της ανεργίας.
«Είναι η πολλοστή φορά που η ΓΣΕΕ έχει προγραμματίσει απεργία για την κατάσταση στην οποία έχει φτάσει ο λαός. Δυστυχώς το συνδικαλιστικό κίνημα δεν κατάφερε να γεμίσει τις πλατείες. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων «Σπάρτακος» Γιώργος Αδαμίδης. Παράλληλα, ο κ. Αδαμίδης ανακοίνωσε ότι στην Πτολεμαΐδα στις 9 Μαρτίου θα υπογραφούν τα συμβόλαια κατασκευής της νέας λιγνιτικής μονάδας γνωστής και ως «Πτολεμαΐδα V» που θα κατασκευάσει η ΔΕΗ μέσω εργολαβίας με την κοινοπραξία των εταιρειών ΤΕΡΝΑ-Hitachi.
Συγκέντρωση στο παλιό πάρκο και στη συνέχεια πορεία στους δρόμους της πόλης έκανε το ΠΑΜΕ. «Σήμερα είναι μια μάχη ορόσημο για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της που πλήττονται από τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική. Καλούμε κάθε εργαζόμενο που βιώνει αυτή τη λαίλαπα αντεργατικών μέτρων να παλέψει για κλαδικές συμβάσεις, ψωμί για τον εργαζόμενο και τον άνεργο και να αντισταθεί ώστε να μην περάσουν τα χαράτσια και να μην πεινάσει κανένας άνθρωπος του μόχθου» τόνισε η ομιλήτρια Αγγελική Χατζηδημητρίου, πρόεδρος του σωματείου εμποροϋπαλλήλων Εορδαίας. «Η ΚΑΠ βρίσκει αντιμέτωπους τους αγρότες, οι οποίοι κατεβαίνουν στους δρόμους» δήλωσε εκ μέρους της ΠΑΣΥ ο Λευτέρης Χαλεπόπουλος.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top