VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Πάγωμα δημοτικών τελών αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗΠάγωμα των δημοτικών τελών πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης, το βράδυ της Δευτέρας, η δημοτική αρχή αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και τις δυσκολίες των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Παναγιώτη Αποστολίδη, έγιναν προσπάθειες να υπάρξει μείωση τελών σε μερικές κατηγορίες, κάτι όμως που δεν μπόρεσε τελικά να ισχύσει.

Πηγή:kozani.tv

«Στόχος μας ήταν και είναι να μην υποβαθμιστεί η ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες και το πετύχαμε και θα συνεχίσουμε έτσι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολίδης.

Τα τέλη «πέρασαν» από το δημοτικό συμβούλιο αρκετά έγκαιρα σε σχέση με άλλες χρονιές, αφού σύμφωνα με τον δήμαρχο, Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα, τα τιμολόγια που θα αποφασιστούν θα αποτελέσουν τη βάση για τη σύνταξη του προϋπολογισμού ο οποίος στο επόμενο 15νθήμερο θα έρθει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο. «Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας η εισήγηση της δημοτικής αρχής είναι καμία αύξηση σε τέλη και δικαιώματα» δήλωσε ο κ. Μαλούτας.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Άννα Νανοπούλου, σχολιάζοντας τον ισολογισμό του δήμου που ξανασυζητήθηκε στο συμβούλιο, τον χαρακτήρισε ελλειμματικό και κατηγόρησε την δημοτική αρχή πως αν δεν είχε κατασπαταλήσει τα αποθεματικά και δεν είχε υπερδανειοδοτηθεί θα μπορούσε σε αυτή την κρίσιμη περίοδο να κάνει πράγματα για τους πολίτες που τα έχουν ανάγκη. «Σχετικά με τα τέλη ομοφωνήσαμε ότι θα παγώσουν αλλά μένουν πολλά ακόμη να γίνουν στον τομέα του ηλεκτροφωτισμού και της καθαριότητας. Ορθολογική διαχείριση χρειάζεται και όχι άσκοπες δαπάνες» δήλωσε η κ. Νανοπούλου.

«Προφανώς και θα ψηφίσουμε πάγωμα τελών» δήλωσε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Λευτέρης Ιωαννίδης, ο οποίος τόνισε πως η δημοτική αρχή θα πρέπει να σκέφτεται μακροπρόθεσμα πλέον. «Δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αλλά θα πρέπει να σκεφτόμαστε μακροπρόθεσμα. Ο δήμος πρέπει να κάνει μια πολιτική που δεν θα επιβαρύνει τους πολίτες, θα σέβεται ευρωπαϊκές οδηγίες και περιβάλλον και να προωθεί την ανακύκλωση» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας για το θέμα των απορριμμάτων.

Τέλος ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Μητσιάκος, πρότεινε να υπάρξει έστω και μια μικρή μείωση των τελών για να ανασάνουν τα νοικοκυριά. «Τα ανταποδοτικά τέλη πρέπει κάποια στιγμή να καταργηθούν και σε κάποιους πρέπει να είναι αυξημένα, όπως στις μεγάλες επιχειρήσεις, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και στις τράπεζες» δήλωσε ο κ. Μητσιάκος.

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top