VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Τρεις εταιρείες στο διαγωνισμό της ΥΠΑ για την επίγεια εξυπηρέτηση στα αεροδρόμια- Στην τρίτη ομάδα το αεροδρόμιο της Κοζάνης

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣΣτην τελική ευθεία εισέρχεται η διαδικασία για την πλήρη απελευθέρωση των υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης, στα 34 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, καθώς, όπως έγινε γνωστό, τρεις εταιρίες κατέθεσαν το σχετικό φάκελο εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο διαγωνισμό που έχει προκηρύξει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Πηγή:ο Χρόνος

Σύμφωνα με πληροφορίες φάκελο κατέθεσαν οι Olympic Handling, Goldair και Swissport και όπως προβλέπει ο διαγωνισμός, ο ανάδοχος ή οι ανάδοχοι θα αναλάβουν για διάρκεια επτά ετών την διαχείριση των αερολιμένων.

Μάλιστα η ΥΠΑ διαχώρισε τα αεροδρόμια σε 4 ομάδες ως εξής:
- Στην πρώτη ομάδα, επικεφαλής είναι το αεροδρόμιο της Κω και σε αυτήν περιλαμβάνονται επίσης τα αεροδρόμια Ικαρίας, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Λέρου, Κάσου και Καστελόριζου.
- Στη δεύτερη ομάδα, επικεφαλής είναι το αεροδρόμιο της Ζακύνθου και περιλαμβάνονται οι αερολιμένες Πάρου, Μήλου και Σκύρου.
- Στην τρίτη ομάδα με επικεφαλής το αεροδρόμια των Χανίων περιλαμβάνοντας τα οι αερολιμένες Νάξου, Σύρου, Κυθήρων, Καστοριάς, Κοζάνης και Σητείας.
- Τέλος, στην τέταρτη ομάδα περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια Σαντορίνης, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σάμου, Ακτίου, Αλεξανδρούπολης, Άραξου, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρπάθου, Κεφαλληνιάς, Λήμνου, Ν. Αγχίαλου, Σκιάθου και Χίου.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τα 34 περιφερειακά αεροδρόμια, στα 22 διεξάγονται διεθνείς πτήσεις και η συγκεκριμένη αγορά στηρίζεται κυρίως στις πτήσεις τσάρτερ, δηλαδή στον τουρισμό.

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκτιμά, ότι με την απελευθέρωση της παροχής υπηρεσιών επίγειας εξυπηρέτησης, θα μειωθούν οι τιμές ανά επιβάτη, που σήμερα κυμαίνεται γύρω στα 10 ευρώ, γεγονός που συμβάλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης, ενώ παράλληλα παρέχεται μια σημαντική ευκαιρία αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των αεροδρομίων αυτών.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top