VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Η κατάλυση του κοινωνικού κράτους- τίτλοι τέλους για την υγεία του λαού μας?


Στο Διεθνές Δίκαιο προβλέπεται ότι: «Τα κράτη υποχρεούνται να προστατεύουν τους πολίτες τους πρώτα απ’ όλα καθώς και τη λειτουργία τους (καταβολή μισθών, σχολεία, υγεία, άμυνα κ.τ.λ.) έναντι οποιουδήποτε πιστωτή».

Δυστυχώς, οι έλληνες πολιτικοί διαχειριστές της εξουσίας, είτε λόγω αδιαφορίας, είτε λόγω ανεπαρκούς γνώσης, την παραπάνω πρόβλεψη την παράφρασαν με το γνωστό και πρακτέο επί διετία, ότι τα κράτη υποχρεούνται να προστατεύουν τους πιστωτές τους, έναντι του λαού τους.

Αφού λοιπόν καταρράκωσαν την Ελληνική κοινωνία, έρχονται με την ψήφιση του «μνημονίου 2» και τους εφαρμοστικούς νόμους που αυτό συνεπάγεται να της δώσουν τη χαριστική βολή.

Από τους πρωτεργάτες της μνημονιακής λαίλαπας, ο κος Λοβέρδος, που δυναστικά αλωνίζει, ως ταύρος σε υαλοπωλείο, εξαφανίζοντας ισοπεδωτικά και το τελευταίο Συνταγματικά αναγνωρισμένο αγαθό του πολίτη: εκείνο της Υγείας και της Πρόνοιας.

Ο «αγωνιστής» υπουργός, και οι συνεργάτες του, με πράξεις και πρακτικές απέραντης αυθαιρεσίας και κοινωνικής αναλγησίας, εξέδωσαν αποφάσεις που ουσιαστικά οδηγούν στην νομοθετική κατάργηση των ασθενειών και των ασθενών, αφού στο όνομα της εξοικονόμησης πόρων, διέλυσαν κάθε δομή υγείας και πρόνοιας.

Τελευταίο τους αξιοθαύμαστο επίτευγμα, το σχέδιο νόμου, που έτυχε καθολικής έγκρισης από το υπουργικό συμβούλιο, και με το οποίο ολοκληρώνεται η θεάρεστη κοινωνική προσφορά του κου υπουργού, που ως κλαίουσα μυροφόρος περιφέρει εαυτόν στις αυλές και τα παραθύρια αυλοκολάκων, διατυμπανίζοντας τις επιτυχίες του:

  • Πατάσσει την υπεσυνταγογράφηση, απαγορεύοντας στους ειδικευόμενους γιατρούς να συνταγογραφούν. Δεν αναφέρει, όμως, λέξη και ούτε κανείς από τους συνδαιτυμόνες του τον ρώτησε, για το πώς θα λειτουργήσουν τα ΤΕΠ των νοσοκομείων, δεδομένης της υποστελέχωσης σε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.
  • Βέβαια, η αυτονόητη λύση δίνεται στο νέο σχέδιο νόμου, όπου σαφώς αναφέρεται ότι η υποστελέχωση θα αντιμετωπισθεί με την «σύμπτυξη» του προσωπικού των ήδη υπαρχόντων ή αν θέλετε διασυνδεόμενων νοσοκομείων. Είναι προφανές ότι το σχέδιο του υπουργού και της κυβερνητικής κοινοπραξίας είναι το κλείσιμο νοσοκομειακών μονάδων. Το πόσες και που: έχει ο Θεός…
  • Εφαρμόζει την συνταγογράφηση με την δραστική ουσία, παρέχοντας στον φαρμακοποιό το δικαίωμα να χορηγεί αυτός το σκεύασμα της αρεσκείας του. Αρκεί να είναι φτηνό, όπως τα κινέζικα ηλεκτρικά σίδερα της λαϊκής αγοράς που εκρήγνυνται μόλις τα βάλεις στην πρίζα. Δεν μας είπε, όμως λέξη και ούτε ρωτήθηκε για το πώς θα εξασφαλίσει την θεραπευτική ποιότητα και την πρόληψη των παρενεργειών αυτών των σκευασμάτων, όπως δεν μας είπε και το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για τα αποτελέσματα αυτού του είδους των θεραπειών.
  • Δεν μας είπε ο υπουργός του «Σωσίματος» της Χώρας, ότι οι πολιτικές που εφαρμόζει αυτός και ο συνάδελφός του από το υπουργείο εργασίας (ανεργίας) οδήγησαν σε μαρασμό την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία και ότι τα νέα αναπτυξιακά τους μέτρα θα την οδηγήσουν στον καιάδα της ανυπαρξίας, αυξάνοντας την ανεργία και μειώνοντας τα ασφαλιστικά έσοδα των ταμείων.
  • Δεν μας είπε και ούτε ρωτήθηκε για την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων, όπου το PSI (κούρεμα ομολόγων) και οι αλλοπρόσαλλες πολιτικές τα έχουν οδηγήσει στο να έχουν υπόσταση μόνο κατ` όνομα (βλέπε ΕΟΠΥΥ, συντάξεις κτλ).

Δεν μας είπαν ποτέ οι εκπρόσωποι της κυβερνητικής κοινοπραξίας τι εννοούν με την φράση «Η Ελλάδα θα ΣΩΘΕΙ!». Μήπως ότι είναι τελειωμένη υπόθεση και ότι απλά από την «μονάδα εντατικής θεραπείας»(μνημόνιο 2) θα μεταφερθεί σύντομα στο νεκροθάλαμο (χρεοκοπία), αφού πρώτα αφαιρεθούν τα όργανά της (πλουτοπαραγωγικές πηγές) για μεταμοσχευτικούς σκοπούς (ανατροφοδότηση του τοκογλυφικού κεφαλαίου);

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γραμματέας

Βασίλειος Βασιλακόπουλος Αγάπιος Γαβριηλίδης

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top