VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Και ο Ιατρικός Σύλλογος Κοζάνης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη Δημόσια Υγεία από την ίδρυση Κέντρου Φύλαξης Μεταναστών στη Νεάπολη


Οι πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης περί ιδρύσεως κέντρου φύλαξης μεταναστών στην περιοχή της Νεάπολης Βοϊου, έρχεται να καλύψει την ανυπαρξία μεταναστευτικής πολιτικής, την εξυπηρέτηση μικροκομματικών προεκλογικών συμφερόντων και την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που έχει γίνει πλέον μάστιγα της κοινωνίας μας.


Πέρα όμως απ όλα αυτά οι εμπνευστές αυτού του εγχειρήματος- γονατογραφήματος θα πρέπει να διερωτηθούν και να συναισθανθούν τον κίνδυνο στον οποίο θέτουν τους ίδιους τους μετανάστες που θέλουν να μεταφέρουν- στοιβάξουν σε στρατόπεδα χωρίς καμιά υποδομή καθώς και την τοπική κοινωνία στην έκθεση ασθενειών που αποτελούσαν μέχρι σήμερα παρελθόν για τη χώρα μας.

Ο Ι.Σ.Κ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία του πληθυσμού παραθέτοντας τις επισημάνσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ για την υγειονομική κατάσταση των μεταναστών στη χώρα μας.


Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ η πλειονότητα των λαθρομεταναστών (84,44%) πάσχει από την παρασιτική λοίμωξη της ελονοσίας. Ένας στους δύο (ποσοστό 47%) έχει φυματίωση, το πιο κοινό για την Αφρική και την Ασία -αλλά όπως διαφαίνεται και για την Ευρώπη- αερομεταφερόμενο αναπνευστικό νόσημα, και εξίσου υψηλό ποσοστό (35, 29%) είναι φορείς της ηπατίτιδας Β. Επίσης, σε ποσοστό 60% οι μετανάστες διαγιγνώσκονται με τυφοειδή πυρετό, μια σοβαρή μολυσματική νόσο που μεταδίδεται μέσω της λήψης τροφής και νερού.

Υψηλό λοιμογόνο φορτίο κουβαλούν και οι μετανάστες που αθρόα εισέρχονται τους τελευταίους μήνες στη Γηραιά Ήπειρο μέσου του Έβρου. Όπως κατέδειξε ο έλεγχος από το ΚΕΕΛΠΝΟ, που βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Δεκέμβριο στη Θράκη και διενεργήθηκε σε 3.000 άτομα, στα κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών στις περιοχές Κυπρίνου και Πόρου Φερρών ενδημούν τα αναπνευστικά λοιμώδη νοσήματα όπως η φυματίωση, οι μεταδοτικές δερματικές παθήσεις όπως η ψώρα αλλά και χρόνια προβλήματα υγείας όπως το AIDS.

Από τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ οι λαθρομετανάστες χαρακτηρίζονται ως μετακινούμενες «βόμβες» για τη δημόσια υγεία.

Ο ΙΣΚ είναι κάθετα αντίθετος με τον εγκλεισμό μεταναστατών στο στρατόπεδο της Νεάπολης γιατί η ενέργεια αυτή θέτει σε σοβαρό υγειονομικό κίνδυνο τόσο τους ίδιους τους μετανάστατες όσο και τους κατοίκους της περιοχής του Βοίου και συντάσσεται με την τοπική κοινωνία προκειμένου η απόφαση της κυβέρνησης να καταστεί ανενεργός ενώ θέτει προ των ευθυνών τους, τους εμπνευστές και σχεδιαστές αυτού του επικίνδυνου εγχειρήματος.

Μακριά από μας οι ξενοφοβικές απόψεις, το χρέος όμως είναι ως σύμβουλοι της Πολιτείας να ενημερώσουμε την τοπική μας κοινωνία για το επιστημονικό μέρος που αφορά γενικά την υγεία όλων των πολιτών.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top