VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Εκστρατεία ενημέρωσης ξεκινούν οι ενεργειακοί δήμοι


Εκστρατεία ενημέρωσης σε πανελλαδικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ξεκινούν οι ενεργειακοί δήμοι της χώρας, σε μια προσπάθεια πληροφόρησης των πληθυσμών που φιλοξενούν μονάδες παραγωγής ενέργειας για τις εξελίξεις στο χώρο της εξόρυξης λιγνίτη.


Όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Αμυνταίου, και πρόεδρος του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, Μάκης Ιωσηφίδης, υψηλά στην ατζέντα των θεμάτων που θα θέσουν οι ενεργειακοί δήμοι βρίσκονται η μη τήρηση των περιβαλλοντικών προϋποθέσεων για τις παραπάνω δραστηριότητες εκ μέρους της ΔΕΗ και της πολιτείας αλλά και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των μονάδων της.

«Οι ενεργειακές περιοχές βρίσκονται στο «μάτι του κυκλώνα», γι ΄αυτό προσπαθούμε να ενημερώσουμε τον κόσμο με απώτερο στόχο την διεξαγωγή δημοψηφισμάτων και ημερίδων σε κάθε έναν από τους ενεργειακούς δήμους αλλά και ενός πανευρωπαϊκού συνεδρίου το ερχόμενο φθινόπωρο στο οποίο θα συμμετέχουν περιοχές που αντιμετωπίζουν παρόμοια με τα δικά μας προβλήματα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Για το σχεδιασμό των κινητοποιήσεων των τοπικών πληθυσμών, ο πρόεδρος του Δικτύου κάνει λόγο για δυναμικές διεκδικήσεις που θα φτάσουν ακόμη και στο κλείσιμο της παραγωγής ενέργειας στα εργοστάσια. «Αυτή θα είναι μια ύστατη λύση αλλά θα φτάσουμε και σε αυτή» προσθέτει.

Στο μεταξύ, ο κ. Ιωσηφίδης επισημαίνει ότι δεν υπήρξε από την πλευρά της κυβέρνησης, των υπουργείων και των κομμάτων απάντηση στα αιτήματα που έστειλαν οι ενεργειακοί δήμοι εδώ και τέσσερις μήνες. Σε αυτά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η αποκατάσταση και απόδοση στους τοπικούς πληθυσμούς των ανενεργών ορυχείων και των εδαφών που χρησιμοποιήθηκαν για την παραγωγή ενέργειας, η μη ιδιωτικοποίηση των μονάδων, η δημιουργία περιβαλλοντικών έργων, η επιστροφή στις κοινωνίες των ανταποδοτικών οφελών που δικαιούνται κ.α.

Η έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τα θέματα της ενέργειας στο Δήμο Αμυνταίου ξεκίνησε με καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, καθώς ο κ. Ιωσηφίδης, συναντήθηκε ήδη με τους πρώην Δημάρχους και Προέδρους Κοινοτήτων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συναποτέλεσαν τον «Καλλικρατικό» Δήμο Αμυνταίου.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top