VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Έντονο το ενδιαφέρον των πολυκαταστημάτων για την Κοζάνη- Διχασμένοι οι τοπικοί φορείς

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΜε την αγορά της Κοζάνης φλερτάρουν μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες, οι οποίες χρησιμοποιώντας την κρίση ως ευκαιρία, αναζητούν εκτάσεις γης για να στήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Τα συγκεκριμένα πολυκαταστήματα δεν «φρενάρει» η αρνητική απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Κοζάνης το 2007 και του τότε γενικού γραμματέα της περιφέρειας για εγκατάσταση γνωστής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ.

Πηγή:kozani.tv

Μετά από προσφυγή της αλυσίδας στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης, το διοικητικό εφετείο Θεσσαλονίκης δικαιώνει την αλυσίδα και με το δεδικασμένο πλέον και τις αλλαγές στον Καλλικράτη, τα πολυκαταστήματα έχουν το «πράσινο» φως.

«Η θέση μας εξακολουθεί να είναι ίδια, ενώ για επιπλέον λόγους είμαστε κάθετα αντίθετοι στην έλευση νέων πολυκαταστημάτων» δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης και επισημαίνει ότι το άνοιγμα των πολυκαταστημάτων θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την αγορά..

Να σημειωθεί ότι η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης (πρώην νομαρχιακή αυτοδιοίκηση) μετά την απόφαση του διοικητικού εφετείου προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Η υπόθεση θα εκδικαζόταν την Τρίτη 13 Μαρτίου, αλλά αναβλήθηκε.

Στον αντίποδα, ο δήμος Κοζάνης που είχε γνωμοδοτήσει θετικά το 2007 υποστηρίζει την απόφαση του αυτή, αφού σύμφωνα με το δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα θα κάνει ένα βήμα προς την κατεύθυνση του να καταστήσει την Κοζάνη αγοραστικό κέντρο. «Κάθε φορά που εκφράζεται το δημοτικό συμβούλιο αφορά συγκεκριμένο κατάστημα και χώρο εγκατάστασης, πάντοτε με γνώμονα το κοινό καλό, συγκεκριμένα και εμπεριστατωμένα» λέει ο κ. Μαλούτας.

Η πλειονότητα του επιχειρηματικού κόσμου, πάντως, στέκεται με σκεπτικισμό απέναντι στην έλευση των πολυκαταστημάτων στην Κοζάνη, καθώς όπως τονίζει ο εμπορικός σύλλογος τα καταστήματα δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στις μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις. Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα τα αποτελέσματα της οποίας υιοθετεί το Επιμελητήριο Κοζάνης για κάθε πολυκατάστημα που ανοίγει κλείνουν 17 μικρές επιχειρήσεις.

«Είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία πολυκαταστημάτων. Θα πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι και τα πολυκαταστήματα είναι μέρος της οικονομίας. Με τις προϋποθέσεις στήριξης της τοπικής οικονομίας είμαστε υπέρ ενός πολυκαταστήματος στο οποίο θα μπορούν να έχουν μερίδιο και οι τοπικές επιχειρήσεις» λέει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κώστας Κυριακίδης.
«Η θέση του Εμπορικού Συλλόγου είναι ξεκάθαρη. Αυτό που υποστηρίζουμε είναι ότι θα πρέπει να υπάρχει γεωγραφικός και πληθυσμιακός περιορισμός σε ότι αφορά στις προϋποθέσεις ίδρυσης των πολυκαταστημάτων» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Αθανασιάδης.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να βγει στη δημοσιότητα το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης για τη λειτουργία πολυκαταστημάτων εκτός των μεγάλων πόλεων που προβλέπει σαρωτικές αλλαγές στη λειτουργία τους, με προσανατολισμό στην πλήρη απελευθέρωση της αγοράς.

Υπέρ των πολυκαταστημάτων τάσσονται πάντως οι περισσότεροι καταναλωτές που προβάλλουν ως πλεονέκτημα τις καλύτερες τιμές και τη μεγαλύτερη προσφορά προϊόντων.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top