VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Τα παιχνιδάκια


Αποφάσισε να γίνει, οπωσδήποτε, πλούσιος. Να έχει τις κουρσάρες του, τις ξάπλες του στις ιδιωτικές παραλίες του δικού του Σκορπιού, άντε και χαμηλότερα, δεν τον πείραζε, τις ξανθιές του συντροφιές, τα πρωτοσέλιδα στα περιοδικά και στα στέκια των επωνύμων και τα σχετικά.
Άρχισε να εκπαιδεύεται, παρακολουθώντας ανελλιπώς τα τηλεοπτικά προγράμματα, αυτών των θεμάτων. Άρχισε να του κεντρίζει το ενδιαφέρον και σε λίγο καιρό ήταν μαθουσάλας σε όλα τα σχετικά δημοσιεύματα, τους τραγουδιστές τις μαντόνες και πριμαντόνες, τους ατσίδες και τους γκαφατζήδες.
Ξαφνικά του ήρθε η ιδέα να τα κονομήσει μέσω των τηλεπαιχνιδιών. Από τη μια, οι ομορφούλες, που σου έβαζαν σε τετράγωνα μερικά γράμματα και σου καλούσαν να βρεις τη λέξη, σιγά το πράγμα, δηλαδή, ξευτίλα υπόθεση, σκέφτηκε. Οι λέξεις ήταν για παιδικά παραμυθάκια, όπως Λα, Λα, Λόλα. Απορούσε, πως υπήρχαν χιλιάδες άνθρωποι, που δεν μπορούσαν να βρουν αυτές τις λεξούλες. Καλά, σκέφτηκε, οι περισσότεροι Έλληνες ήταν ή αναλφάβητοι ή βλαμμένοι.
Με την πρώτη λέξη, που τα γράμματά της σχηματίσθηκαν στην τηλεόραση και τη βρήκε αμέσως, σιγά τον πολυέλαιο, σκέφτηκε, άρπαξε το τηλέφωνο. Η ζεστή φωνή απέναντι τον καλούσε να πάρει το τρία και μετά το τέσσερα και κατόπιν άρχισε να ακούει τραγούδια και μουσικές και το γνωστό είστε στη γραμμή προτεραιότητας. Απογοητεύτηκε, αφού σκέφτηκε, ήταν απλή η λέξη και μάλλον θα τηλεφωνούσαν πολλοί θεατές. Το ίδιο σκηνικό και τις άλλες μέρες, ώσπου αποφάσισε να στέλνει μηνύματα, για να κερδίσει τη βαλίτσα με τις χιλιάδες της Τατιάνας ή της Ελένης ή της Πικραμένης.
Δύο και σαράντα οχτώ το μήνυμα, σιγά τα λεφτά, σκέφτηκε, για ένα τόσο μεγάλο ποσό και άρχισε να στέλνει μηνύματα ασταμάτητα. Όπως χιλιάδες απογοητευμένοι, αγανακτισμένοι και άφραγκοι ή αφελείς συμπολίτες του. Αλήθεια σκέφτηκε πόσα κερδίζουν αυτοί; Αν σταλούν πενήντα χιλιάδες μηνύματα, κερδίζουν οι διοργανωτές εκατό χιλιάδες Ευρώ, αν αφαιρεθούν τα ΦΠΑ και τα τοιαύτα. Και αντ’ αυτού παρέχουν όχι το ανάλογο δώρο, αλλά ψίχουλα. Τελικά οι όροι έχουν αντιστραφεί. Αντί να κερδίσει ο παίχτης κερδίζει ο αυτός που χαρίζει.
Γιάννη, ακούσθηκε η γνωστή φωνή της γυναίκας του. Είδες τον λογαριασμό του κινητού σου;
*ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΕΚΗΣ

http://www.pheme.gr/
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top