VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Στην αποδοχή του μέγιστου δυνατού αριθμού νηπίων στους παιδικούς σταθμούς στοχεύει ο Δήμος Κοζάνης


Με αφορμή την έναρξη των εγγραφών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Κοζάνης, το τμήμα Παιδικών Σταθμών γνωστοποιεί ότι στον Δήμο Κοζάνης, λειτουργούν 8 παιδικοί σταθμοί, 3 στην πόλη της Κοζάνης, και από ένας στον Τετράλοφο, στον Κρόκο, στην Καισαρειά, στην Αιανή και στα Κοίλα.
Για την σχολική χρονιά 2012-2013 πραγματοποιήθηκαν 403 εγγραφές νηπίων και βρεφών, και ικανοποιήθηκαν στο σύνολό τους όλες οι αιτήσεις, εκτός των βρεφών, για τα οποία υπήρξε μια σταδιακή απορρόφηση, λόγω μη δυνατότητας ικανοποίησης όλων των αιτήσεων από την αρχή της χρονιάς ( έλλειψη κατάλληλου προσωπικού ).
Σήμερα το προσωπικό που υπηρετεί στους παιδικούς αποτελείται από 48 υπαλλήλους, μόνιμους και συμβασιούχους, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, βοηθούς βρεφονηπιοκόμους, μάγειρες και καθαρίστριες.
paidikos stathmosΟ αριθμός αυτός είναι πολύ μικρός, αναλογικά με τον αριθμό των θέσεων που απαιτούνται (υπήρξαν περισσότερες από 20 συνταξιοδοτήσεις στα τελευταία 3 χρόνια, χωρίς να αναπληρωθούν με καμία πρόσληψη ).
Παρά την έλλειψη προσωπικού, οι υπάλληλοι που υπηρετούν στους παιδικούς, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, προσπαθούν καθημερινά, να ικανοποιήσουν τις ανάγκες που απαιτούνται για την καλύτερη διαβίωση των νηπίων.
 Εδώ θέλουμε να τονίσουμε την κατανόηση που δείχνουν οι γονείς για τα μικροπροβλήματα που δημιουργούνται στην καθημερινή διαχείριση της λειτουργίας των σταθμών, την οποία κατανόηση και βοήθεια ευχόμαστε και πιστεύουμε, ότι θα έχουμε και στη νέα χρονιά, αφού τα πρώτα δείγματα του αριθμούς των αιτήσεων δείχνουν ότι θα είναι κατά πολύ περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά.
Βεβαιώνουμε τους γονείς, ότι και τη νέα χρονιά θα συνεχίσουμε την ίδια προσπάθεια για να ικανοποιήσουμε το συνολικό αριθμό των αιτήσεων που θα προκύψουν. Παρακαλούμε τους γονείς να ανταποκριθούν στο χρονικό πλαίσιο των εγγραφών, για να γίνει σωστή κατανομή των νηπίων ανάλογα με τους παιδικούς σταθμούς.
Τέλος, θέλουμε να τονίσουμε ότι η μεταφορά των νηπίων που γίνεται σήμερα στους παιδικούς του Δήμου Κοζάνης (Τετράλοφος και Καισαρειά) θα συνεχίσει και στη νέα χρονιά.
Επίσης, ως προς τις υποδομές ο Δήμος Κοζάνης προσπαθώντας να εξαντλήσει κάθε περιθώριο προς τον αριθμό  παιδιών που γίνονται δεκτά για να φοιτήσουν στους  παιδικούς σταθμούς, υλοποιεί στο οικοδομικό τετράγωνο 1059, επί των οδών Κάλβου Ανδρέα, Κοτζιούλα Γεωργίου και Σινοπούλου Τάκη, τον 3ο βρεφονηπιακό σταθμό, προϋπολογισμού  1.751.000,00 €  που πρόκειται  να εξυπηρετεί 10 βρέφη και 75 νήπια, δηλαδή 85 παιδιά.
Επίσης τις προσεχείς μέρες υπογράφεται η σύμβαση κατασκευής του  Πρότυπου Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας με εφαρμογή τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στο οικοδομικό τετράγωνο 19 της ΖΕΠ, με προϋπολογισμό ένταξης 4.100.000,00 €. Ο εν λόγω σταθμός πρόκειται να εξυπηρετεί 12 βρέφη, 40 νήπια και 20 νήπια με αναπηρία, στο σύνολο δηλαδή 72 παιδιά. Και τα δύο αυτά έργα χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top