VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις συνεχείς βλάβες της τηλεθέρμανσης Πτολεμαϊδας.


Συζήτηση και σύσκεψη όλων των φορέων για τα προβλήματα της τηλεθέρμανσης πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας, μετά από πρωτοβουλία του σωματείου ανέργων και προστασίας περιβάλλοντος Εορδαίας.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, από την οποία δεν έλειψαν οι διαφωνίες και οι εντάσεις, αγωνιώδη ήταν τα ερωτήματα των πολιτών σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι για την τηλεθέρμανση Πτολεμαϊδας και την παροχή θερμικής ενέργειας.

Μεταφέροντας τις προτάσεις του σωματείου ανέργων, η γραμματέας Σοφία Απαζίδου επισήμανε ότι όλοι οι φορείς πρέπει να απαιτήσουν να μην πληρώσει η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης τη ΔΕΗ για τη θερμική ενέργεια, άρα και οι πολίτες να μην πληρώσουν με τη σειρά τους το ποσοστό ηλεκτρικής ενέργειας που αναλογεί για τις ημέρες που η τηλεθέρμανση ήταν εκτός λειτουργίας. Επίσης, ο σύλλογος ζητά να πληρώσει η ΔΕΗ το κόστος του πετρελαίου που καταναλώνει η ΔΕΤΗΠ τις ημέρες που η 3η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας είναι εκτός λειτουργίας.

Παίρνοντας το λόγο η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου έκανε μια γενική αναφορά στα θέματα που αφορούν στη λειτουργία της τηλεθέρμανσης και τα προβλήματα που ανέκυψαν, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «η Πτολεμαϊδα αιμορραγεί και οι κάτοικοι υφίστανται μια μεγάλη ταλαιπωρία με τα προβλήματα της τηλεθέρμανσης και πρέπει οι διαπραγματεύσεις πλέον να γίνονται σε άλλη βάση».

Η κ. Βρυζίδου συμφώνησε στα περισσότερα σημεία με το πλαίσιο των προτάσεων του συλλόγου ανέργων και προστασίας του περιβάλλοντος Εορδαίας, ενώ όπως τόνισε οι αντιδράσεις και τα προβλήματα της τηλεθέρμανσης των τελευταίων ημερών προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη επέμβαση του εισαγγελέα, ο οποίος διερευνά την υπόθεση, ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες όπου πρέπει.

Παρών ήταν και ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Ν. Κουσίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα και απάντησε στα αγωνιώδη ερωτήματα των πολιτών που δεν βλέπουν να ζεσταίνονται φέτος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης κατέθεσαν τις προτάσεις τους ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πτολεμαϊδας Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος, ο πρόεδρος του συλλόγου ΑμεΑ της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης Μιχ. Μήγγος, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Αντ. Τσάκωνας και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Σωκράτης Μουτίδης- www.kozani.tv

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top