VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη τα μαθήματα της σχολής της Ε.Δ.Ο.Π.



Ξεκινούν σήμερα Τετάρτη τα μαθήματα της σχολής της Ε.Δ.Ο.Π.
Μέσα σε μια ζεστή και οικογενειακή ατμόσφαιρα στην αίθουσα «ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», η διοίκηση και τα μέλη της εθελοντικής διασωστικής ομάδας Πτολεμαϊδας, έκοψαν την πατροπαράδοτη βασιλόπιτα, ανταλλάσσοντας τις καθιερωμένες ευχές για καλή και γόνιμη νέα χρονιά.
Την ικανοποίησή του από την έως τώρα δραστηριότητα της ομάδας εξέφρασε ο πρόεδρος Δημοσθένης Τριανταφυλλίδης, αναφερόμενος στις 73 δράσεις που περιελάμβανε το 2011 επίσης και στους στόχους για τη νέα χρονιά, καθώς η νεοεκλεγείσα διοίκηση, συνεχίζοντας το πλούσιο έργο των προηγούμενων διοικήσεων, ανέβασε τον πήχη πολύ ψηλά.
Εκτός από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες για το 2012, βασικό μέλημα του Δ.Σ. είναι η κατασκευή του πύργου αναρρίχησης, στον αύλειο χώρο του κτηρίου της ομάδας, όπου θα εκπαιδεύονται τα μέλη στην ορεινή και αστική διάσωση.
Μετά την επιτυχία που σημείωσε η πρώτη ‘’Σχολή Εθελοντών Διασωστών ’’ που λειτούργησε πέρυσι η ΕΔΟΠ στο χώρο της, ξεκινάει το νέο τμήμα, σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, ενώ τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη και ώρες 7μ.μ. με 9 μ.μ. στις εγκαταστάσεις της ομάδας, σύμφωνα με τον υπεύθυνο εκπαίδευσης Γιώργο Τεκελή.
Τα μαθήματα αφορούν την παροχή Α’ βοηθειών, την επιβίωση, την ορεινή διάσωση, το υγρό στοιχείο και τη διαχείριση καταυλισμών, ενώ στο τέλος της χρονιάς θα γίνει η απονομή των ‘’βεβαιώσεων’’ σε όσους συμμετάσχουν στο τμήμα. Όσοι από τους εθελοντές επιθυμούν να συνεχίσουν το πρόγραμμα, θα παραμείνουν ως μέλη στην ομάδα.
Επί πλέον στο τέλος της χρονιάς με την ολοκλήρωση των θεωρητικών και πρακτικών μαθημάτων, θα πραγματοποιηθεί μία «άσκηση» για την εμπέδωση όλης της ύλης που διδάχθηκαν οι συμμετέχοντες στη 2η σχολή εθελοντών διασωστών.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top