VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Dίκτυο Protasis: Η αλλαγή κουλτούρας της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και το «θαύμα» της Βιβλιοθήκης Βέροιας

Για το πώς συνηθισμένοι άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν εξαιρετικές επιδόσεις και να κάνουν τη διαφορά μέσα από την υιοθέτηση μιας διαφορετικής κουλτούρας με στοιχεία καινοτομίας, συνεργασίας, δημιουργικότητας και διαρκούς αναζήτησης για το καλύτερο, μίλησαν το βράδυ της Κυριακής στο Κοβεντάρειο ο καθηγητής ηγεσίας και μάνατζμεντ Δημήτρης Μπουραντάς και ο διευθυντής της δημόσιας βιβλιοθήκης Βέροιας Γιάννης Τροχόπουλος, προσκεκλημένοι του δικτύου Pro-tasis.
Το δίκτυο Pro-tasis στη δεύτερη κατά σειρά ανοιχτή συζήτηση έφερε στο τραπέζι του διαλόγου το θέμα της δημόσιας διοίκησης, το οποίο βρίσκεται τον τελευταίο καιρό στην κορυφή της θεματολογίας. Στόχος του δικτύου είναι η σύνδεση της θεωρίας με την πράξη και η ανάδειξη συγκεκριμένων περιπτώσεων που μπορούν να λειτουργήσουν ως παραδείγματα υψηλών επιδόσεων με παγκόσμια πρότυπα σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.
Ο Δημήτρης Μπουραντάς αναφέρθηκε στην ανάγκη για σταθερή αλλαγή του τρόπου σκέψης και συμπεριφοράς και τόνισε ότι αν υπάρχει μια πηγή ελπίδας, ώστε να βγούμε από τη δίνη της κρίσης, είναι ως άτομα και ως συλλογικότητες να αλλάξουμε τρόπο σκέψης. Ο κ. Μπουραντάς έκανε λόγο για αλλαγή κουλτούρας στη δημόσια διοίκηση μέσα από την υιοθέτηση κανόνων που αντανακλούν συγκεκριμένες αξίες, ενώ έδωσε έμφαση στο θέμα της εμπνευσμένης ηγεσίας. Μίλησε, επίσης, για τις αγωνίες που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολίτες και την ανάγκη ανάδειξης νέων δυνάμεων.
Για το μικρό θαύμα της δημόσιας βιβλιοθήκης Βέροιας μίλησε ο διευθυντής της Γιάννης Τροχόπουλος. Ο κ. Τροχόπουλος έδωσε το μήνυμα ότι αν μπόρεσε η βιβλιοθήκης της Βέροιας, τότε και άλλες βιβλιοθήκες, αλλά και στο σύνολό της η δημόσια διοίκηση μπορεί να τα καταφέρει και να αλλάξει. Ο διευθυντής της βιβλιοθήκης που τον Αύγουστο του 2010 κέρδισε το βραβείο «πρόσβαση στη γνώση» από το ίδρυμα Bill and Melinda Gates μοιράστηκε τη δική του εμπειρία με το κοινό, τονίζοντας πως θα πρέπει ο κάθε δημόσιος λειτουργός από την πλευρά του να βλέπει τι μπορεί να κάνει για να βελτιώσει τον τρόπο της δουλειάς του με βασικές αξίες τη συνεργασία, την υποστήριξη των ομάδων που έχουν ανάγκη και βέβαια τον προσανατολισμό στην καινοτομία και στη χρήση εργαλείων της νέας τεχνολογίας.
Στη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν θέματα που σχετίζονται με την αξιολόγηση στη δημόσια διοίκηση, τις αξίες θα χαρακτηρίσουν τη νέα κουλτούρα, αλλά και το κατά πόσον παραδείγματα όπως αυτό της Βέροιας μπορούν να αποτελέσουν μοντέλα που μπορούν να υιοθετηθούν και σε άλλους οργανισμούς.

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top