VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Δυναμική συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις

Κλειστά σχεδόν όλα τα εμπορικά σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα
Με κύριο χαρακτηριστικό τη συμμετοχή πολύ κόσμου και την καθολική σχεδόν συμμετοχή των εμπόρων της περιοχής στις κινητοποιήσεις, μέσα από το κλείσιμο των καταστημάτων τους, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις της ΕΣΕΕ.
Στην Κοζάνη το πρωί της Πέμπτης έγινε συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, στην οποία συμμετείχαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστικά σωματεία.
Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης μίλησαν ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης Σπύρος Τολιόπουλος, ο πρόεδρος του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Ντέντης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ Αθανάσιος Κακάλης, ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χ. Καλημέρης, οι οποίοι κάλεσαν τους εργαζομένους να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων.
Στην συνέχεια τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Κοζάνης κατευθύνθηκαν με τα αυτοκίνητά τους στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα στον περιφερειάρχη Γιώργο Δακή. Παράλληλα, το ΠΑΜΕ έκανε ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Κοζάνης  με μεγάλη συμμετοχή.
Στην Πτολεμαίδα η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου ξεκίνησε στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία, ενώ την ίδια ώρα ξεχωριστή συγκέντρωση έγινε στο παλιό Πάρκο από το ΠΑΜΕ, το οποίο συνέχισε με πορεία και με χαρακτηριστικό τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου μέσα από τις κεντρικές οδούς της πόλης. Στο μεταξύ καθολική ήταν η συμμετοχή των εμπόρων στις κινητοποιήσεις, ενώ δύο λεωφορεία έφυγαν από την Πτολεμαϊδα τα ξημερώματα της Πέμπτης,  μεταφέροντας εμπόρους που συμμετείχαν στο πανεμπορικό συλλαλητήριο της ΕΣΕΕ στην Αθήνα.
Κύριος ομιλητής της συγκέντρωσης του Εργατικού Κέντρου στην Πτολεμαίδα ήταν ο οργανωτικός γραμματέας Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος τόνισε «είμαστε θεατές ενός έργου που δεν έχει τέλος. Συμμετέχουμε ως Εργατικό Κέντρο στις κινητοποιήσεις και απαιτούμε από τους ηγέτες της Ε.Ε. να ακούσουν τη φωνή μας. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες για να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και καλούμε όλους να συμμετέχουν».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Εορδαίας Νικόλαος Πολυχρονιάδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νέοι και την αναγκαιότητα να έχουν το μέλλον που τους αξίζει. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχε και το σωματείο εργαζομένων στο δήμο Εορδαίας, του οποίου ο πρόεδρος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης δήλωσε πως «οι εργαζόμενοι αντιδρούν κατά της φτωχοποίησης», ενώ η εκπρόσωπος των γυναικών του ΠΑΜΕ κ. Ιωαννίδου δήλωσε πως «πρέπει να μπούμε πρώτοι στον αγώνα για όλα αυτά που ταλανίζουν τη ζωή μας και να αντισταθούμε στα αντεργατικά μέτρα».
Σωκράτης Μουτίδης-www.kozani.tv
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top