VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει το θέμα της ΑΕΒΑΛ

Το δρόμο της δικαιοσύνης παίρνει το θέμα της κλοπής υλικών από την πρώην λιπασματοβιομηχανία (ΑΕΒΑΛ), προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Εορδαίας.
Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την άσκηση ένδικου μέσου, την οποία ανέθεσε σε δύο νομικούς και όρισε ως μάρτυρες τρεις δημοτικούς συμβούλους (Δημήτρη Τραχανά, Σταύρο Φραγκουλίδη  και Απόστολο Καϊδη) 
για την παρακολούθηση της διαδικασίας, μέσα από την οποία θα συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία του σχετικού φακέλου, ώστε με εμπεριστατωμένα και αδιάσειστα πλέον στοιχεία να διεκδικήσει ο δήμος την επιστροφή των κλοπιμαίων.
Η σοβαρότητα του θέματος ανάγκασε το συμβούλιο να αφιερώσει ένα τετράωρο περίπου στη συζήτηση του θέματος, ενώ προηγήθηκε η προβολή ενός βίντεο όπου με τη βοήθεια του πρώην διευθυντή της ΑΕΒΑΛ Κων/νου Χατζηεφραιμίδη έχει καταγραφεί λεπτομερώς το μέγεθος της λεηλασίας των κτιριακών εγκαταστάσεων, από όπου είχαν αφαιρεθεί μετασχηματιστές, κινητήρες και μεγάλη ποσότητα καλωδίων και άλλων υλικών, η αξία των οποίων μπορεί να φθάνει με πρόχειρους υπολογισμούς τα4 εκ.ευρώ.
Ο έλεγχος των απολεσθέντων υλικών έγινε από διαπαραταξιακή επιτροπή και το πόρισμά της παρουσίασε ο πρόεδρος της ΔΕΤΗΠ Νικόλαος Κουσίδης.
Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γρηγόρης Τσιούμαρης ζήτησε να συζητηθεί το θέμα σε ειδική συνεδρίαση, προκειμένου να γίνουν γνωστές όλες οι ενέργειες που έγιναν επί θητείας του, καθώς ακόμα εκκρεμεί δικαστική διαμάχη με τον εργολάβο.
Στην τοποθέτησή της η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου επισήμανε ότι το θέμα δεν μπορεί να πάρει άλλη αναβολή, ιδιαίτερα μετά την παρουσίαση του πορίσματος της διαπαραταξιακής. Εκπροσωπώντας την παράταξη του Λ. Λωτίδη και ως μέλος της διαπαραταξιακής, ο Σταύρος Φραγκουλίδης πρότεινε την άμεση υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στους υπευθύνους.
Από την πλευρά της η Κική Στεργίου τόνισε ότι θα πρέπει να υπάρξει πολιτικός σχεδιασμός για τη διαχείριση του φορέα, προτείνοντας την επαναλειτουργία της πρώην λιπασματοβιομηχανίας.
Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής που έκανε τον έλεγχο στο χώρο της ΑΕΒΑΛ μετά τις περιπετειώδεις εξελίξεις με τον ανάδοχο που ανέλαβε το έργο εκποίησης περιουσιακών στοιχείων της πρώην εταιρείας διαπιστώθηκαν κλοπές σε ογκώδεις κινητήρες, καλώδια, μετασχηματιστές, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στον δήμο.
Σωκράτης Μουτίδης
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top