VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Συγκρίσεις


της Ιωάννας Κωσταρέλλα, wwwxronos-kozanis.gr



Τι θέμα κι αυτό. Να υπάρχουμε μόνο μέσω των συγκρίσεων. Γενικώς και ειδικώς. Oλοι ανεξαιρέτως. Μερικά τυχαία -πλην συχνά- παραδείγματα. Οι Eλληνες είναι έξω καρδιά σε σχέση με τους Aγγλους. Η Κοζάνη είναι καλύτερη απο το Κιλκίς, γιατί βγαίνει έξω περισσότερο ο κόσμος. Ο διπλανός μου διαθέτει ωραιότερο σπίτι σε σχέση με το δικό μου.
Παντού και πάντα συγκρίσεις. Διαρκώς νέα στερεότυπα που φράζουν το δρόμο στην ελεύθερη σκέψη. Iσως γιατί το να σκέφτεσαι έξω απο το κουτί, δημιουργεί καινούργιους προβληματισμούς.
Η αλήθεια είναι ότι μέσα απο τη σύγκριση υπάρχουμε και αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας και τα όρια του. Κάποτε, όμως, είναι απαραίτητο να τολμούμε να τα ξεπεράσουμε, όχι βέβαια ως άλλοι Φήλιξ Μπάουμγκαρτνερ (ο αυστριακός που τόλμησε πτώση από τη στρατόσφαιρα), αλλά ως άνθρωποι που ξέρουμε ότι τα όρια που συχνά βάζουμε, μας αποτρέπουν από το να εξερευνήσουμε τις πραγματικές δυνατότητές μας.
Δεν φταίνε, λοιπόν, οι γύρω γιατί εμείς δεν «ξεκολλάμε από την εξέδρα» και προτιμούμε να μένουμε περιχαρακωμένοι στο δικό μας μικρόκοσμο. Στην Κοζάνη, στην Αθήνα, στο Εδιμβούργο ή στη Νέα Υόρκη, οι ευκαιρίες είναι ασφαλώς διαφορετικές, ο εαυτός μας είναι, όμως, που θα κάνει τη διαφορά.
«Αργοπεθαίνει όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για τη τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή» (Πάμπλο Νερούντα).
Ιωάννα
ioanna_kostarella@hotmail.com
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top