VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Στη Σιάτιστα σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος! -Iστορική επίσκεψη για όλο το Βόιο

της Βάσως Σάφη, «Πρωινός Λόγος»
Με τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει δεκτός στη Σιάτιστα, σήμερα το μεσημέρι, από τις αρχές του τόπου αλλά και τα πλήθη των πιστών της περιοχής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη τριήμερη επίσκεψη στη Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης. Ο Πατριάρχης θα αφιχθεί στη Σιάτιστα σήμερα και η επίσημη υποδοχή του θα γίνει στις 4.00 μ.μ. στο χώρο έξω από το Δημαρχείο Βοΐου. Τον Πατριάρχη θα υποδεχθεί η Δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτη Ορφανίδου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, βουλευτές του τόπου, σύσσωμη η δημοτική αρχή, αλλά και αρκετός κόσμος, πλήθη πιστών της περιοχής. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη αναμένεται να συνοδεύει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, αλλά και συνοδεία ιερέων.
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα ανακηρυχθεί, στα πλαίσια της επίσκεψής του, επίτιμος δημότης Βοΐου, όπου και θα λάβει το κλειδί της πόλης, συμβολικά. Η Δήμαρχος Βοΐου Παναγιώτα Ορφανίδου μιλώντας στον «Π.Λ.» επεσήμανε την πλήρη ετοιμότητα της δημοτικής αρχής αλλά και όλου του Δήμου, και των δημοτών, προκειμένου να υποδεχθούν τον Πατριάρχη, όπως του αρμόζει, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: «Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι. Όλοι οι υπάλληλοι του Δήμου αλλά και αρκετοί εθελοντές δούλεψαν ώρες ατελείωτες για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε χωρίς απρόβλεπτα και απρόοπτα. Είναι τα πάντα έτοιμα και ο κόσμος του Δήμου Βοΐου μπήκε στο κλίμα της υποδοχής του ηγέτη της Ελληνο-ορθόδοξης εκκλησίας που αριθμεί εκατομμύρια ανθρώπους».
Να σημειωθεί πως ένα από τα δώρα που θα προσφερθούν στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, τα οποία έγιναν ανέξοδα έπειτα από προσφορές Σιατιστινών (γιατί τους αγγίζει το θρησκευτικό αυτό γεγονός, όπως τόνισε η δήμαρχος Βοίου), είναι και το κλειδί της πόλης. Ο Παναγιότατος θα ανακηρυχθεί ως επίτιμος δημότης και θα λάβει το «κλειδί της πόλης» από αρχοντικό οικογένειας της περιοχής, ένα αρχοντικό χρονολογίας του 18ου αιώνα.
Παράλληλα, όμως, η κ. Ορφανίδου αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που γίνεται από πλευράς δήμου να συμπιεστεί το κόστος, όσο αυτό είναι δυνατόν , λέγοντας ότι «ο Πατριάρχης είναι πολύ λιτός άνθρωπος, τις πολυτέλειες και τα περιττά δεν τα θέλει ούτε ο ίδιος, αυτά που θα γίνουν θα είναι προσφορές καρδιάς, με λιτότητα και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και αξιοπρέπεια όπως αρμόζει στο πρόσωπό του». Μάλιστα να σημειωθεί ότι προς τιμήν του Πατριάρχη θα παρατεθούν δύο γεύματα και δύο δείπνα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κατά την παραμονή του στη Μητρόπολη Σιατίστης θα επισκεφθεί τα αρχοντικά και τα διατηρητέα μνημεία της περιοχής, όπως και το μουσείο, θα παραβρεθεί σε εκδηλώσεις προς τιμήν του, ενώ θα υπάρξει ξενάγηση στην Εράτυρα, στο Σισάνι και στο Μικρόκαστρο, απ’ όπου και θα ολοκληρώσει την επίσκεψή του, το απόγευμα του Σαββάτου.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top