VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ανακοίνωση - Καταγγελία από τον Σύλλογο ΑμεΑ του Δήμου Σερβίων & των πέριξ αυτού Δήμων

Το δυσάρεστο γεγονός που συνέβη σε συνάνθρωπό μας στο νομό μας με αφορμή το ΚΕΠΑ, καταγγέλλουμε   τη συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που επάξια συνεχίζει το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων όπου μαζί με Ε.Ε. και ΤΡΟΙΚΑ έχουν στοχοποιήσει και τα ΑμΕΑ και τις οικογένειές τους.
Οι απογραφές και οι επανεξετάσεις των αναπήρων που δεν έχουν τελειωμό, τα Κέντρα Πιστοποίησης της Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) με λεπίδι τον Κανονισμό Εκτίμησης του Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ) σκοπό έχουν το πετσόκομμα των αναπηρικών συντάξεων και των επιδομάτων των ΑμΕΑ.  
         Οι ανάπηροι και οικογένειές τους βρίσκονται κυριολεκτικά στην προκρούστεια κλίνη. Ό,τι είχε καταγγείλει  το ταξικό αναπηρικό κίνημα, όλο το προηγούμενο διάστημα επιβεβαιώνεται με τον πιο δραματικό τρόπο. Στο διάστημα  λειτουργίας των ΚΕΠΑ κυριολεκτικά γίνεται σφαγή.
          Οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΕΣΑμΕΑ και της ΠΟΣΓΚΑμΕΑ είναι συνένοχες στο έγκλημα.
     Χρόνια τώρα καλλιεργούσαν αυταπάτες ότι μπορεί να υπάρξει στήριξη της επιχειρηματικότητας, με τα μνημόνια, προβάλλοντας συνεχώς τα περί εξαιρέσεων από τα μέτρα. Συνειδητά εξαπατούσαν. Γι’ αυτό στήριξαν και τα σφαγεία των ΚΕΠΑ,
        Μια σειρά αποφάσεις αναδεικνύουν ότι η βασική κατεύθυνση των υγειονομικών επιτροπών είναι να μειώνουν τα ποσοστά αναπηρίας. Αυτό σημαίνει κόψιμο επιδομάτων, διακοπή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης,  θεραπειών και τεχνικών βοηθημάτων.
        Αναγκάζοντας έτσι τους ανάπηρους σε μη επιθυμητές πράξεις απελπισίας, ώστε να μη γίνονται βάρος στις οικογένειές τους.
           Ένας σύγχρονος καιάδας δηλαδή από τις Επιτροπές ΚΕΠΑ -  «υγειονομικές επιτροπές θανάτου».
      Τιμώντας τον συνάνθρωπό μας, που έβαλε τέρμα στη ζωή του, συνεχίζουμε τον αγώνα μας  για:
·         Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια με απαγόρευση κάθε μορφής επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, φάρμακα, θεραπείες.
·         Ούτε ένα € περικοπή από επιδόματα αναπηρίας και συντάξεις.
·         Να καταβάλεται κανονικά το επίδομα και η σύνταξη σε όλους όσους βρίσκονται σε αναμονή για εξέταση, ή επανεξέταση ή έκδοση απόφασης από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ.
·         Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.000,00 € σε όλους τους ανάπηρους, τους χρόνιους πάσχοντες και τις οικογένειές τους.
·         Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων για τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες.
·         Κατάργηση του παράβολου – χαράτσι που υποχρεώνονται να πληρώνουν οι υποψήφιοι εξεταζόμενοι στα ΚΕΠΑ.
Κατάργηση του "τηλεφωνικού χαρατσιού" για κλείσιμο ιατρικού ραντεβού.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ & ΤΟΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ!
Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!
Για το ΔΣ

                                                                                           Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     
                                                                                                          ΦΛΕΣΣΑΣ   ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ   
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top