VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Οίκος ανοχής «χορηγός» σε σχολείο


Η πρόθεση του οίκου ανοχής να συνεισφέρει στην αγορά φωτοτυπικού για δημοτικό σχολείο προκάλεσε τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας


Μετά τη χορηγία ποδοσφαιρικής ομάδας στη Λάρισα, ο ίδιος οίκος ανοχής προθυμοποιήθηκε να χρηματοδοτήσει και την αγορά φωτοτυπικού από δημοτικό σχολείο...

Ο οίκος... εποχής -όπως αυτοπαρουσιάζεται- «Σούλα» τραβάει για άλλη μια φορά επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Μετά τη χορηγία στην τοπική ποδοσφαιρική ομάδα της Λάρισας «Βουκεφάλας», η ιδιοκτήτρια του οίκου, Χρυσούλα Αλευρίδου, έκανε δωρεά και σε... δημοτικό σχολείο της Πάτρας, κατόπιν αιτήματος μάλιστα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
Το γεγονός προκάλεσε αντιδράσεις στην αχαϊκή κοινωνία, με αποτέλεσμα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων να επιστρέψει τελικά τη δωρεά.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Μετά τις διαστάσεις που έλαβε η δωρεά στον σύλλογό μας, αν και η δωρήτρια προσέγγισε τον σύλλογο μας ως φυσικό πρόσωπο και όχι με την επαγγελματική της ιδιότητα με σκοπό τη διαφήμισή της, αποφασίστηκε να επιστρέψουμε τη δωρεά, μη παραλείποντας να την ευχαριστήσουμε για την πρόθεσή της. Η κάλυψη των όποιων αναγκών και ελλείψεων θα αιτείται πλέον από τη διοίκηση».
Νωρίτερα ο δικηγόρος και πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, Δημήτρης Πεγλερίδης, δήλωνε: «Είχαμε απευθυνθεί σε δεκάδες φορείς, αλλά και σε ιδιώτες. Το σχολείο δεν είχε φωτοτυπικό και τελικά βρήκαμε τη δωρεά από την ιδιοκτήτρια ενός οίκου ανοχής, η οποία είναι και πελάτισσά μου».Η Χρυσούλα Αλευρίδου, που διατηρεί εδώ και χρόνια οίκο ανοχής και στην Πάτρα, στην οδό Οθωνος Αμαλίας, έχει νομικό σύμβουλο τον κ. Πεγλερίδη.
Ο πατρινός δικηγόρος ανέφερε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο στην κ. Αλευρίδου και εκείνη προσφέρθηκε να δώσει τα χρήματα για την αγορά του φωτοτυπικού.
«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν απευθύνθηκε το σχολείο στην κ. Αλευρίδου και πως δεν έχει καμία εμπλοκή στο θέμα. Εμείς ως σύλλογος γονέων και κηδεμόνων πήραμε την πρωτοβουλία να βρούμε δωρεά για να καλύψουμε τις ανάγκες του σχολείου».
Σύμφωνα με πληροφορίες, η δωρεά ανέρχεται στις 3.000 ευρώ, χωρίς, ωστόσο, αυτό να επιβεβαιώνεται από τον σύλλογο, καθώς δεν θέλει να δημοσιοποιηθεί το χρηματικό ποσό.
«Κατάντια»
Για «κατάντια του ελληνικού κράτους» κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Παιδείας της Πάτρας, Ανδρέας Φίλιας, υποστηρίζοντας ότι ο σύλλογος αναγκάστηκε να προβεί σε αυτήν την ενέργεια, αφού το κράτος δεν φροντίζει να στέλνει χρήματα στα σχολεία, για να καλύπτουν τις βασικές τους ανάγκες.
Η ενέργεια προκάλεσε και την αντίδραση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Γιώργου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος ζήτησε να επιστραφούν τα αντικείμενα που αγοράστηκαν με τη χορηγία της μαντάμ Σούλας.
* http://www.ethnos.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top