VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Τα ιδρυτικά του μέλη τίμησε ο Σύλλογος Μικρασιατών στα “ΙΩΝΕΙΑ 2011”



Τα ιδρυτικά του μέλη τίμησε ο Σύλλογος Μικρασιατών στα “ΙΩΝΕΙΑ 2011”
Τιμητική εκδήλωση για τα ιδρυτικά του μέλη επιφύλαξε ο Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας στη διάρκεια των πολιτιστικών εκδηλώσεων “ΙΩΝΕΙΑ 2011” που διοργάνωσε από 12 έως 21 Αυγούστου, καθώς ήταν αφιερωμένα στα 89 χρόνια μνήμης από τη Μικρασιατική καταστροφή και στη συμπλήρωση των 30 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου.
Ανοίγοντας μάλιστα τα φετινά ΙΩΝΕΙΑ που συμπλήρωσαν φέτος 19 χρόνια παρουσίας, ο πρόεδρος του συλλόγου Παναγιώτης Στεργιούλης πραγματοποίησε κι έναν απολογισμό της πλούσιας δράσης του συλλόγου στα 30 χρόνια που πέρασαν, λέγοντας ότι ήταν χρόνια προσφοράς και δημιουργίας με στόχο την καταγραφή και συνέχιση της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς που έφεραν οι Μικρασιάτες πρόσφυγες στον τόπο μας, με στόχο να κρατηθεί άσβεστη η φλόγα της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Αναφέρθηκε στις πολυάριθμες εκδηλώσεις του συλλόγου, στα δύο συμπόσια κα τις ημερίδες που διοργάνωσε ο σύλλογος για την αναγνώριση της γενοκτονίας, στις αξιόλογες παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στα ΙΩΝΕΙΑ και ταξίδεψαν στη συνέχεια σε διάφορα μέρη της χώρας μας, προβάλλοντας τη δουλειά του συλλόγου, αλλά και στο θεσμό της συνάντησης χορωδιών που καθιέρωσε ο σύλλογος, αλλά και στην έκδοση του βιβλίου με μικρασιάτικες συνταγές μαγειρικής.
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Στεργιούλης στο έργο που πραγματοποιήθηκε στη δική του θητεία, καθώς, όπως ανακοίνωσε, αποφάσισε να αποσυρθεί από τη θέση του προέδρου καθώς θεωρεί ότι μετά από 6 χρόνια στο τιμόνι του ήρθε ο καιρός να αποχωρήσει γιατί δεν θέλει να γίνει κατεστημένο.
Τα φετινά ΙΩΝΕΙΑ περιλάμβαναν αφιέρωμα στον ποιητή Οδυσσέα Ελύτη από τη χορωδία του συλλόγου χορευτικές παραστάσεις και λαϊκά δρώμενα και μουσικό αφιέρωμα στις μουσικές παραστάσεις της Μικράς Ασίας, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια των τριήμερων εκδηλώσεων λειτούργησε στο χώρο της Μικρασιατικής στέγης έκθεση αγιογραφίας της αγιογράφου Άννας Κυπραίου και έκθεση φωτογραφιών προσφύγων της πρώτης γενιάς.

Ρ.Β.
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top