VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Καρκινοβατεί το Φράγμα της Τριανταφυλιάς



Ο Γ. Δακής επισκέφτηκε το έργο και ζητά από την κυβέρνηση να ολοκληρώσει το ζωτικής σημασίας έργο

Καρκινοβατεί το Φράγμα της Τριανταφυλιάς
Την έντονη ανησυχία του για την διακοπή του σημαντικού έργου του Φράγματος της Τριανταφυλιάς, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος σε επιτόπια επίσκεψη στο εργοτάξιο, απηύθυνε έκκληση στην πολιτική ηγεσία, για την διασφάλιση της χρηματοδότησης και την ολοκλήρωση του έργου, που τόσο ανάγκη έχει η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας.
Ο Γιώργος Δακής συνοδευόμενος από τον αντιπεριφεριάρχη της Π.Ε. Φλώρινας Δημήτρη Ηλιάδη, τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Αντωνιάδη και υπηρεσικαούς παράγοντες, επισκέφτηκε χτες το πρωί τα φράγματα Τριανταφυλιάς και Παρορίου, καθώς και το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου. Για το φράγμα Τριανταφυλιάς, δήλωσε πως «είναι αδιανόητο ένα τόσο μεγάλο και σημαντικό έργο να είναι σταματημένο εδώ και ένα – δύο χρόνια. Θα ζητήσουμε άμεσα από την κυβέρνηση, ενόψει της αναθεώρησης του ΕΣΠΑ να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου, προκειμένου να ολοκληρωθεί. Είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή της Φλώρινας, καθώς θα αρδεύσει περί τα 40.000 στρέμματα και θα υδροδοτήσει την πόλη της Φλώρινας».
Να σημειωθεί ότι θύματα της διακοπής των εργασιών είναι και οι περίπου 50 εργαζόμενοι που έμειναν χωρίς μεροκάματο, ενώ συνέπεια της διακοπής της χρηματοδότησης είναι ότι η εταιρία τους οφείλει το ποσό των 700.000 ευρώ, όπως τουλάχιστον είπαν οι ίδιοι, χτες, στον περιφερειάρχη.
Ο προϋπολογισμός του Φράγματος της Πραμόριτσας είναι της τάξης των 45 εκ. ευρώ. Μετά την διακοπή των εργασιών, υπολείπονται εργασίες της τάξης των 29 εκ. ευρώ ακόμη.
Το Φράγμα του Παρορίου βρίσκεται σε εξέλιξη. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, που το επισκέφτηκε χθες, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2012. Ήταν ενταγμένο στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας και αποτελεί έργο – γέφυρα του προγράμματος «Μπαλτατζής». Πρόκειται να αρδεύσει μερικές χιλιάδες στρέμματα.
Έχει κατασκευαστεί και ο αγωγός που θα συνδέσει το φράγμα με το αρδευτικό. Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, υπάρχει δέσμευση του ποσού των 200.000 ευρώ από το Ειδικό Αναπτυξιακό πρόγραμμα για τη μελέτη του αρδευτικού.
Μετά τα δύο φράγματα ο περιφερειάρχης επισκέφτηκε το Χιονοδρομικό Κέντρο Βίγλας – Πισοδερίου, όπου είχε σύσκεψη με τον Συνεταιρισμό του Πισοδερίου για την αξιοποίηση του Χιονοδρομικού Κέντρου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top