VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Η Τάσα Μπούρτσου διοικήτρια της ενιαίας διοίκησης Μποδοσάκειου - Μαμάτσειου



Η Τάσα Μπούρτσου διοικήτρια της ενιαίας διοίκησης Μποδοσάκειου - Μαμάτσειου
Με απόφαση του υπουργείου Υγείας ορίστηκαν οι διοικητές και οι υποδιοικητές των νοσοκομείων, μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» στη δημόσια υγεία και τις συγχωνεύσεις των νοσοκομειακών μονάδων.
Σύμφωνα με την απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου, διοικήτρια της ενιαίας διοίκησης των νοσοκομείων Πτολεμαΐδας Μποδοσάκειου και του νοσοκομείου Κοζάνης Μαμάτσειου, είναι η μέχρι τώρα διοικήτρια του Μποδοσάκειου Τάσα Μπούρτσου και αναπληρωτής διοικητής ο μέχρι σήμερα διοικητής του Μαμάτσειου Δημήτρης Αμπάζης.
Στα δύο δημόσια νοσοκομεία Καστοριάς και Φλώρινας δεν υπάρχουν αλλαγές, καθώς στο τιμόνι της διοίκησης παραμένουν τα ίδια πρόσωπα, δηλαδή σο νοσοκομείο Καστοριάς ο Σταύρος Κατσίλης και στο νοσοκομείο Φλώρινας ο Χρήστος Γκόγκος. Αντιθέτως, αλλαγή σκυτάλης έχουμε στο νοσοκομείο Γρεβενών όπου αναλαμβάνει διοικητής το γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΚ Εκπαιδευτικών (πρώην γραμματέας της Ν.Ε. Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ), Κυριάκος Σημαδόπουλος, ο οποίος παίρνει την σκυτάλη από τον απερχόμενο Μιχάλη Γαβρίδη. Η αντικατάσταση αυτή προκαλεί εντύπωση, καθώς οι γνωρίζοντες τον χώρο της δημόσιας υγείας, αναγνωρίζουν ότι ο Μ. Γαβρίδης με πολύχρονη προϋπηρεσία και εμπειρία στα δημόσια νοσοκομεία, διαθέτει γνώση του αντικειμένου, ενώ έχει επιδείξει θετικό έργο στο διάστημα που βρίσκεται στο τιμόνι της διοίκησης του νοσοκομείου Γρεβενών. Να σημειωθεί επίσης ότι ο καθηγητής Κυριάκος Σημαδόπουλος, είχε οριστεί διευθυντής σε λύκειο της Κοζάνης, θέση την οποία πρέπει να εγκαταλείψει για να πάει στο νευραλγικό πόστο της δημόσιας υγείας, χωρίς να διαθέτει γνώση και εμπειρία.
Η νέα διοικήτρια της κοινής διοίκησης των δύο νοσοκομείων Τάσα Μπούρτσου, μιλώντας στον «Π» διαβεβαίωσε ότι «θα εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις μαζί με τον συνάδελφο κ. Αμπάζη, ώστε να πετύχουμε στη μεγάλη προσπάθεια για την βελτίωση της υγείας των πολιτών της περιοχής». Πρόσθεσε ότι «μέσα από την συνένωση των δυνάμεων και με τη συνεργασία του ικανού προσωπικού και των γιατρών των δύο νοσοκομείων, ευελπιστώ ότι θα κερδίσουμε το στοίχημα της αναβάθμισης της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των δημόσιων νοσοκομείων. Αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς σε περιόδους κρίσης, παρατηρείται μία στροφή των συμπολιτών μας στα δημόσια νοσοκομεία.
Βρισκόμαστε σε μία μεγάλη τομή στο χώρο της υγείας από ιδρύσεως ΕΣΥ. Με την συνένωση των δυνάμεων, θα μπορέσουμε πιστεύω να εξοικονομήσουμε πόρους, παρέχοντας συγχρόνως ποιοτικές υπηρεσίες υγείας».
Ο υποδιοικητής της ενιαίας διοίκησης Δημήτρης Αμπάζης, δήλωσε: «Με τιμά η απόφαση του υπουργού και η εμπιστοσύνη που μου έδειξε, με την επιλογή μου σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο στον ευαίσθητο τομέα της υγείας. Θα διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις και θα συνεργαστώ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με την διοικήτρια κ. Μπούρτσου, ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».
Τα ονόματα των νέων διοικητών ανακοινώθηκαν χωρίς για τα δύο νοσοκομεία του νομού Κοζάνης να έχει λυθεί το θέμα της έδρας της διοίκησης. Σύμφωνα με προφορική δέσμευση του υπουργού Υγείας στους φορείς της Εορδαίας η έδρα θα είναι κοινή για τα δύο νοσοκομεία, λύση «Σολομώντεια», όπως την είχε αποκαλέσει ο «Π». Εννοείται ότι το θέμα της έδρας αναμένεται να ρυθμιστεί και τυπικά με υπουργική απόφαση. Βεβαίως, είναι γνωστό ότι σύμφωνα με το νόμο η έδρα πηγαίνει στο νοσοκομείο με τις περισσότερες κλίνες. Εδώ ακριβώς είναι που παίχτηκε ένα κακόγουστο παιχνίδι σε βάρος του Μποδοσάκειου, το οποίο αρχικά το «κόντυναν», εμφανίζοντας ίσες κλίνες με το Μαμάτσειο. Όμως τα ύποπτα παιχνίδια συνεχίστηκαν, καθώς με υπουργική απόφαση στις 27/7/2011 που δημοσιεύτηκε στο «Διαύγεια» στις 9/8/2011, το Μαμάτσειο βρέθηκε με 210 κλίνες και το Μποδοσάκειο με 190. Μπροστά στην γενικευμένη αντίδραση όλων των φορέων της Εορδαίας και της ευρύτερης περιοχής, ο Α. Λοβέρδος δεσμεύτηκε να «διορθώσει» την αδικία σε βάρος του Μποδοσάκειου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top