VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Οι ΤΕΔΚ φεύγουν έρχονται οι ΠΕΔ


.

Μέσα στο Σεπτέμβρη η εκλογή των νέων οργάνων

Τα νέα συλλογικά όργανα του «Καλλικράτη», που διαδέχονται τις παλιές Τ.Ε.Δ.Κ., ως πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα των Δήμων και την Κεντρική Ένωση Δήμων Κοινοτήτων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Κ.Ε.), ως δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, είναι αντίστοιχα οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (Π.Ε.Δ.) -τα όριά τους ταυτίζονται με τα γεωγραφικά όρια των αιρετών περιφερειών- και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.).

Με το υπ’ αριθμ. 75/ 22-8-2011 προεδρικό διάταγμα προσδιορίζονται οι σκοποί, οι πόροι και τα ζητήματα που αφορούν στη σύσταση των οργάνων των Π.Ε.Δ. και της Κ.Ε.Δ.Ε.

Μέχρι την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα, θα πρέπει να γίνει η σύγκληση της γενικής συνέλευσης για την ανάδειξη του προέδρου και του διοικητικού συμβουλίου της Π.Ε.Δ., ενώ μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει τα δημοτικά συμβούλια να έχουν εκλέξει τους εκπροσώπους τους στη γενική συνέλευση. Αυτό ισχύει μόνο για την αυτοδιοικητική περίοδο που διανύουμε, καθώς για τις επόμενες προβλέπονται συγκεκριμένες ημερομηνίες κάθε χρόνο.

Τη γενική συνέλευση συγκαλεί ο δήμαρχος της έδρας της περιφέρειας, στην περίπτωση της Δυτικής Μακεδονίας ο δήμαρχος Κοζάνης. Τα μέλη της γενικής συνέλευσης εκλέγονται με μυστική ψηφοφορία από τα δημοτικά συμβούλια. Παράλληλα, μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να συγκληθεί η γενική συνέλευση για την εκλογή προεδρείου της ΚΕΔΕ.

Η Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας έχει έδρα την Κοζάνη και αποτελείται από τη Γενική Συνέλευση, το διοικητικό συμβούλιο, την Εκτελεστική Επιτροπή, τον πρόεδρο και το εποπτικό συμβούλιο. Σε αυτή θα μετέχουν και οι 12 δήμαρχοι των δήμων της περιφέρειας, ενώ αναμένονται τις επόμενες μέρες οι διαδικασίες ανάδειξης των εκλεκτόρων.

Σωκράτης Μουτίδης www.kozani.tv

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top