VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Νέο Τεχνολογικό Λύκειο !

diamantopoulouAnnaΑλλάζει πλήρως και αναβαθμίζεται ο θεσμός της τεχνολογικής εκπαίδευσης στη χώρα μας. Δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα από την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, οι βασικές αλλαγές αλλά και η φιλοσοφία που διέπει πλέον το νευραλγικό αυτό κομμάτι της εκπαίδευσης.


Δυνατότητα εισαγωγής σε ΤΕΙ με ή χωρίς εξετάσεις

Απολυτήριο που θα πιστοποιεί επαγγελματική γνώση θα δίνει το Τεχνολογικό Λύκειο -θεσμός που προτείνεται από το υπουργείο Παιδείας να αντικαταστήσει τα επαγγελματικά Λύκεια και τις επαγγελματικές σχολές.

Το νέο Τεχνολογικό Λύκειο θα παρέχει από το 2012 -2013 αναγνωρισμένα επαγγελματικά πτυχία τριετούς και τετραετούς φοίτησης για όλες τις ειδικότητες, ενώ θα είναι κι εφικτή η μετακίνηση από και προς το Γενικό Λύκειο.

Τα προγράμματα σπουδών θα επιλέγονται από τις περιφέρειες ανάλογα με τις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας μέσα από ένα πακέτο προτεινόμενων ειδικοτήτων.

Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου τεχνολογικού λυκείου επισήμανε μεταξύ άλλων:

"Υπάρχουν κατηγορίες πανεπιστημιακών σχολών που είναι, πλέον, υπερκορεσμένες. Αυτό οδηγεί πολλούς νέους στο δράμα της ανεργίας. Τις τελευταίες 10ετίες υποτιμήσαμε και υποβαθμίσαμε την τεχνική - επαγγελματική εκπαίδευση. Χρειαζόμαστε ένα άλμα που θα καταστήσει το Τεχνολογικό Λύκειο τη ναυαρχίδα για την επαγγελματική αναδιάταξη, που είναι αναγκαία για την αγορά εργασίας. Στόχος του Τεχνολογικού Λυκείου είναι οι τεχνικο-επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες και η πιστοποίησή τους. Τα παιδιά που το επιλέγουν είναι γιατί θέλουν να γίνουν επαγγελματίες. Την επόμενη ημέρα που τελειώνει κάποιος το Τεχνολογικό Λύκειο θα έχει επαγγελματικά δικαιώματα".

ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ, ΑΠΕ/ΜΠΕ
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top