VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Διακοπές από λίγο έως... καθόλου!

«Τσουχτερές» οι τιμές των ξενοδοχείων

Τα ελληνικά ξενοδοχεία θα υποδεχθούν φέτος περισσότερους τουρίστες, αλλά… δεν θα είναι Έλληνες. Αυτό δείχνουν έρευνες και εκτιμήσεις της τουριστικής αγοράς. Την πραγματοποίηση διακοπών εμποδίζουν κυρίως τα μειωμένα εισοδήματα, η ανεργία και η ανασφάλεια των ελληνικών νοικοκυριών, αλλά και η παρατηρούμενη όσο και συνεχιζόμενη αύξηση στις τιμές των ελληνικών ξενοδοχείων, καθώς επίσης η καθυστέρηση στην ανακοίνωση του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ που έχει υποβληθεί προς έγκριση εδώ και αρκετές εβδομάδες στο γραφείο του αρμόδιου υπουργού αλλά έχει «κολλήσει» εκεί.

Το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ καλύπτει σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», ένα σημαντικό κενό στις ανάγκες για διακοπές με διανομή 100.000 δελτίων για 6ήμερες διακοπές, και με ένα προϋπολογισθέν κόστος 8 εκατ. ευρώ.

Δεδομένου του χρόνου ενός μήνα περίπου που απαιτείται από την έγκριση του προγράμματος μέχρι να αρχίσει να «τρέχει», διαπιστώνεται ότι η καθυστέρηση ήδη είναι πολύ μεγάλη και αδικαιολόγητη – εκτός και αν η κυβέρνηση σχεδιάζει να εφαρμόσει φέτος κοινωνικό πρόγραμμα… χειμερινού τουρισμού.

Πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου έδειξε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων που θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν διακοπές θα τις κάνει εντός συνόρων. Ήδη το 2010, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έκανε διακοπές για οικονομικούς λόγους. Τα υψηλότερα ποσοστά είχαν καταγραφεί στη Ουγγαρία, στη Βουλγαρία στη Ρουμανία, στην Ελλάδα (55%), στην Πορτογαλία, στην ΠΓΔΜ.

Σε ό, τι αφορά στην εξέλιξη των τιμών των ελληνικών ξενοδοχείων, νέα στοιχεία του ταξιδιωτικού οργανισμού αναζήτησης τιμών trivago για τον μήνα Μάιο, δείχνουν ότι συνεχίζουν να «τσιμπάνε», όπως άλλωστε συμβαίνει και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.
newsbeast.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top