VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Οι διάλογοι των αρχηγών...

Τα παραλειπόμενα της συνάντησης

«Δεν τίθεται θέμα εκλογών, θέλω να καταλήξουμε σήμερα σε ένα κείμενο εθνικής συμφωνίας για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση», τόνισε ο Γ.Παπανδρέου.

«Αντώνη, ξέρεις πού βρισκόμαστε τώρα; Είμαστε στο 80’, χάνουμε 2-0, σου λέει ο προπονητής να μπεις μέσα να παίξεις μπάλα μήπως και ισοφαρίσουμε κι εσύ λες ‘’αφήστε, θα δω το ματς από την εξέδρα’’», είπε ο Γ.Καρατζαφέρης απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ.

Εκτός από την ουσιαστική συζήτηση που κατέληξε σε «ναυάγιο» η χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περιελάμβανε ακόμη ευφυολογήματα, παραλληλισμούς με το ποδόσφαιρο, προτάσεις-έκπληξη, αλλά και αιχμές που, για λόγους πολιτικού savoir vivre, ήταν σχετικώς κεκαλυμμένες.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος», η συζήτηση άρχισε με τον πρωθυπουργό να θέτει το πλαίσιο και να απαντά στις κατηγορίες περί εκβιασμού που είχε εξαπολύσει ο Α.Σαμαράς. «Εγώ θα κριθώ το 2013. Δε τίθεται θέμα εκλογών, θέλω να καταλήξουμε σήμερα σε ένα κείμενο εθνικής συμφωνίας για την έξοδο της χώρας από την κρίση» είπε ο πρωθυπουργός.

Όταν η συζήτηση έφθασε στο «Ζάππειο 2», ο Α.Σαμαράς επέμεινε μέχρι τέλους στην υλοποίηση των προτάσεών του. Ο Γ.Παπανδρέου επιχείρησε αρχικά να του εξηγήσει ότι το φορολογικό και δη η πρόταση για μείωση των φορολογικών συντελεστών δεν είναι εφαρμόσιμη. «Εν πάση περιπτώσει, εάν επιμένεις πάμε μαζί να το συζητήσουμε με την την τρόικα και αν συμφωνήσουν, να το υλοποιήσουμε», είπε. «Πρώτα πρέπει να συμφωνήσεις εσύ. Να συμφωνήσουμε εδώ μαζί και μετά να πάμε να πείσουμε τους δανειστές μας», αντέτεινε ο Α. Σαμαράς.

Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση του Γ.Καρατζαφέρη όταν τέθηκε θέμα συνάντησης των αρχηγών του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρότεινε να γίνει η συνάντηση στο πατρικό του Α.Σαμαρά στη Μουρούζη για να πάρει την απάντηση του Α.Σαμαρά: «Στο Καστρί εννοείς». «Όχι. Στη Μουρούζη. Το Καστρί είναι μακριά», είπε ο Γ.Καρατζαφέρης.

Όπως αναμενόταν, δεν έμεινε ασχολίαστος ο χαρακτηρισμός «Πινοσέτ» που απέδωσε στον πρωθυπουργό ο Αλ. Τσίπρας. «Γιατί με είπες Πινοσέτ;», ρώτησε ο Γ.Παπανδρέου. «δεν το εννοούσα έτσι», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. «Είπα ότι τα μέτρα που λαμβάνεις είναι τόσο νεοφιλελεύθερα όσο του Πινοσέτ».
newsbeast.gr
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top