VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Ομοσπονδία επαγγελματιών και βιοτεχνών νομού Κοζάνης


Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνων Νομού Κοζάνης σχολιάζοντας τα νέα μέτρα που προτίθεται να επιβάλει η κυβέρνηση, σημειώνει ότι αυτά, δεν βοηθούν στην λύση του προβλήματος, αλλά αντίθετα οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση ,απονέκρωση της αγοράς , έκρηξη των λουκετών σε επιχειρήσεις και της ανεργίας .Επίσης διαμορφώνουν την πορεία προς υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη, του οποίου οι αντοχές εξαντλούνται.

Η μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ , οι περαιτέρω αυξήσεις των ειδικών φόρων κατανάλωσης , η επιβολή ΕΦΚ στα νερά και αναψυκτικά , η μείωση – κατάργηση των αφορολόγητων ποσών, η επιβολή έκτακτων εισφορών , και οι περικοπές μισθών των εργαζομένων μόνο αρνητικές συνέπειες μπορούν να προκαλέσουν ισοπεδώνοντας την αγοραστική δύναμη των πολιτών και φυσικά δεν προσδιορίζουν καμία αναπτυξιακή πορεία.

Τα νέα μέτρα όπως και τα προηγούμενα θα αναγκάσουν την περικοπή βασικών καθημερινών δαπανών από το μέσο Ελληνικό νοικοκυριό, οδηγώντας τις μικρές επιχειρήσεις στη μείωση του τζίρου και ταυτόχρονα στις απολύσεις προσωπικού.

Οποιοδήποτε σενάριο αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ ανεξάρτητα από την μορφή που θα πάρει, μετάταξη προϊόντων από 13% σε 23% ή ενιαίος συντελεστής 18-19% θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία.Αντιθετως μια μείωση του ΦΠΑ κατά μια μονάδα θα έδινε ανάσα στην αγορά αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα.

Επιπρόσθετα επισημαίνουμε ότι αν εφαρμοστεί και το σενάριο για μείωση του αφορολόγητου ποσού στις 6000 ή 8.000 ευρώ, τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα της κοινωνίας θα οδηγηθούν στην απόλυτη εξάντληση.

Γνωρίζοντας την τεράστια παραγωγική και οικονομική σημασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ζητάμε μέτρα συγκεκριμένα για την στήριξη τους καθώς και υιοθέτηση μέτρων για χιλιάδες επαγγελματίες που έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους λόγω τις οικονομικής κρίσης.

Η Ελληνική Κυβέρνηση και γενικά ο πολιτικός κόσμος, που φέρει και την μεγαλύτερη ευθύνη , οφείλουν να πάρουν αποφάσεις εθνικής σημασίας που θα πρέπει να είναι απόλυτα συμφέρουσες, και εφαρμόσιμες λόγω δυσμενών οικονομικών συνθηκών που οι ίδιοι δημιούργησαν.

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top