VIDEO:LIVE-AVLES.TV

Μεγάλη η ανταπόκριση στα θερινά δρομολόγια των ΚΤΕΛ Κοζάνης

ktel_kozanisΜεγάλη φαίνεται πως έχουν στο επιβατικό κοινό της ευρύτερης περιοχής τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ προς καλοκαιρινούς προορισμούς.

Δεδομένης της οικονομικής κρίσης και της μη δυνατότητας των περισσοτέρων να φύγουν έστω και για λίγες ημέρες διακοπές σε έναν κοντινό προορισμό, αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν να ταξιδέψουν με το ΚΤΕΛ προς τους τουριστικούς προορισμούς που εξυπηρετεί με καθημερινά –σε κάποιες περιπτώσεις- δρομολόγιά του.

Πηγή:Πρωινός Λόγος

Τη μεγαλύτερη ζήτηση φαίνεται πως έχει ο Βόλος, όπου γίνονται καθημερινά δρομολόγια από και προς το ΚΤΕΛ Κοζάνης, αφού αρκετοί επιλέγουν να πάνε στο Πήλιο ή σε κάποιο από τα νησιά του Παγασητικού. Ωστόσο πρώτη επιλογή των νέων –και όχι μόνο- είναι η Κατερίνη, όπου το ΚΤΕΛ Κοζάνης διοργανώνει κάθε Κυριακή δρομολόγια, τα οποία συναντούν τεράστια ανταπόκριση! Οι ηλικιωμένοι και τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας στην πλειοψηφία τους επιλέγουν να κάνουν τα μπάνια τους στην Αιδηψό, όπου πραγματοποιούνται δρομολόγια από τα ΚΤΕΛ τρεις φορές την εβδομάδα!


Αναλυτικότερα, το ΚΤΕΛ Κοζάνης έχει καθημερινό δρομολόγιο προς το Βόλο, το οποίο αναχωρεί στις 08.45 το πρωί. Το δρομολόγιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Λευτέρη Πάλλα, πρόεδρο των ΚΤΕΛ Κοζάνης, λειτουργεί με πολύ μεγάλη επιτυχία τους καλοκαιρινούς μήνες και εξυπηρετεί πολύ κόσμο προς τα τουριστικά αυτά μέρη. Επίσης, δρομολόγια προς τον Βόλο έχει και κάθε Παρασκευή και Κυριακή στις 16.00 και στις 19.00, όπου υπάρχει και μεγαλύτερη κίνηση του επιβατικού κοινού εξαιτίας του Σαββατοκύριακου.

Η εκδρομή προς Κατερίνη γίνεται κάθε Κυριακή, αναχωρεί στις 08.15. Στο δρομολόγιο αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει συνήθως και αρκετή νεολαία. Το λεωφορείο αναχωρεί από την Κατερίνη γύρω στις 6 το απόγευμα και φτάνει πριν τις 8 το βράδυ, εξυπηρετώντας έτσι και τον κόσμο που θέλει να μετακινηθεί και προς τα χωριά. Όπως τόνισε ο ίδιος «είναι ένας οικονομικός τρόπος μετακίνησης και δίνει στον κόσμο την δυνατότητα να κάνει ένα μπάνιο, αφού τις δύσκολες εποχές που ζούμε οι διακοπές είναι για πολλούς άπιαστο όνειρο».

Αξίζει να σημειωθεί πως το τουριστικό λεωφορείο του ΚΤΕΛ για Κατερίνη πολλές Κυριακές γεμίζει από κόσμο, για αυτό και τα ΚΤΕΛ επιστρατεύουν διώροφο όχημα 75 θέσεων. Επίσης, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 08,15 αναχωρεί λεωφορείο προς Αιδηψό, το οποίο προτιμάται κυρίως από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Αυτό έχει σαφώς μικρότερη ανταπόκριση σε σχέση με τα προηγούμενα αλλά δεν παύει να είναι μια γραμμή που τη χρησιμοποιεί αρκετός κόσμος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε, επίσης στις μετακινήσεις που έχουν ακριβύνει με το αυτοκίνητο. Λέγοντας πως αρκετός κόσμος σταμάτησε να μετακινείται με το Ι.Χ., ή σε πολλές περιπτώσεις σταμάτησε να μετακινείται γενικά… Ειδικά αν συγκρίνει κανείς τις μετακινήσεις σε σχέση με παλαιότερα.

Ωστόσο δεδομένου ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η μόνη γεωγραφική περιφέρεια της χώρας η οποία δεν διαθέτει θάλασσα, λογικό είναι ο κόσμος να μετακινείται συχνότερα με τα ΚΤΕΛ προς μια κοντινή –ή μακρινή εν προκειμένου- παραλία… Τα θερινά δρομολόγια των ΚΤΕΛ θα συνεχιστούν όλο τον Αύγουστο και στην περίπτωση της Αιδηψού σίγουρα μέχρι τα τέλη Σεπτέμβρη. Από εκεί και πέρα, το αν θα δοθεί σε κάποιο παράταση, θα εξαρτηθεί από τη ζήτηση του κόσμου.

Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top