VIDEO:LIVE-AVLES.TV

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ



ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΕΛΑΔΟΤΡΟΦΩΝ
Μετά από πολλά προβλήματα που έχουν συσωρευθεί στο Σύλλογο Αγελαδοτρόφων – Παραγωγής Γάλακτος Ν. Κοζάνης και γενικότερα σε όλο τον κλάδο των κτηνοτρόφων, και κατόπιν παραστάσεων διαμαρτυρίας, όπως αυτή στη γέφυρα των Σερβίων, που μοίρασαν γάλα (το οποίο οι γαλακτοβιομηχανίες παίρνουν προς 0,35 λεπτά το λίτρο), οι κτηνοτρόφοι στους διερχόμενους οδηγούς, η Διοίκηση του Συλλόγου συνεχίζει τον αγώνα για την ανάδειξη των ζωτικής σημασίας ζητημάτων, που απασχολούν τους κτηνοτρόφους της περιοχής.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Γραμματέας του Συλλόγου και μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συλλόγου Αγελαδοτρόφων, Ελευθέριος Χαλεπόπουλος, αναφορικά με τη συρρίκνωση των κτηνοτρόφων καθώς έχουν περιοριστεί στον ελάχιστο.
Ενδεικτικά να πούμε ότι το 1998 ο Ν. Κοζάνης είχε 6.500 κωδικούς κτηνοτρόφων και σήμερα δεν ξεπερνούν τους 800 με βάση τα στοιχεία του ΕΛ.Ο.ΓΑ.Κ (Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος – Κρέατος).
Σε ερώτηση του ‘’Π’’ για το που οφείλεται αυτή η κατάσταση, ο Χαλεπόπουλος διευκρίνισε ότι η αιτία είναι η αντιμετώπιση της πολιτείας η οποία εκτελεί εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μεταφέροντας τις θέσεις των κτηνοτρόφων της περιοχής ο κ. Χαλεπόπουλος επεσήμανε ότι για να αλλάξει η κατάσταση θα πρέπει να δοθούν σωστές και ριζικές λύσεις με συγκεκριμένες αποφάσεις, για στήριξη και αναδημιουργία του κτηνοτροφικού κλάδου.
Στο μεταξύ γίνεται μια προσπάθεια από τις αρχές του χρόνου δημιουργίας και ενός νέου Συλλόγου Βοοτρόφων Εορδαίας αλλά λόγω της συρρίκνωσης του επαγγέλματος δεν υπάρχουν 22 βοοτρόφοι σ’ όλη την Εορδαία προκειμένου να συσταθεί το Σωματείο.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
Live-Avlesinfo.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com/-J95PRO6MFfc/TmYlQkY9Y9I/AAAAAAAAH24/IdH5F_-2CqQ/s1600/hhhhhh33.pnghttp://2.bp.blogspot.com/-K6_b-dZYA84/TmYlf8xClNI/AAAAAAAAH3I/BA2nUQ2l2-M/s1600/icon_media.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-f23u5S6_638/TmYlZqJe4pI/AAAAAAAAH3A/55-Jy5L3BG0/s200/icon_economy.gifhttp://1.bp.blogspot.com/-70EBwKL7F3o/TmYllv3y3dI/AAAAAAAAH3Q/Wgf4n4OXzHc/s200/icon_reportage.gifhttp://2.bp.blogspot.com/-dP29VokSRz4/TmYlrL_tzEI/AAAAAAAAH3Y/C6NpHT8zzbI/s200/sss.gif


back to top